Predstava „Eneida“, Vergilije – 2. Festival premijera


Drama „Eneida“ autora Publije Vergilije Marona, a u režiji Damira Mahmutovića, odigrat će se premijerno u slijedećim terminima:

  • Četvrtak, 12.10.2017. U 12.30 / BKC ŽIVINICE 035 773-908;
  • Petak, 13.10.2017. U 19.30 / TEATAR KABARE TUZLA 035 264 733;
  • Ponedjeljak, 16.10.2017. U 13.30 / BKC KALESIJA 035 631 881.

Mentorstvo: Vlado Kerošević; Komentor: Jasmina Čelebić

Koprodukcija: Teatar kabare Tuzla, Studentska scena Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli

Ovom dramom nastavlja se 2. Festival premijera koji pod motom ”Karavan teatra” povezuje Grad Tuzlu s dvije opštine i to Živinice i Kalesiju.

“Predstava ENEIDA jeste legenda o Eneji, trojanskom junaku, koji je preživio osvajanje i pustošenje Troje te je, nakon dugih lutanja stigao u drevni grad Kartagu, gdje njega i njegove suborce dočekuje i u dvore prima kraljica Didona, te se rađa velika ljubav među njima. Eneida je monumentalno djelo rimskog pjesnika Publika Vergilija Marina, koji je već za života stekao slavu, kakvu malo koji pjesnik postiže i poslije smrti. Njegov ep “Eneida”, pored Homerove Ilijade i Odiseje spada u najveće svjetske epove.”

Igraju: Jasmina Ibrahimović, Marija Novaković, Adna Hasanić, Sadika Kahrimanović, Hasiba Hadžimehmedović, Emir Ibrahimović, Emrah Mujkanović, Marko Mirković, Slaven Čalić, Mirko Ilibašić, Husnija Ćoralić, Faruk Ušćuplić.

Ton, svjetlo: Ademir Omerčehajić

Za vrijeme trajanja 2. Festivala premijera, publika će imati priliku ocjenjivati predstave ocjenama od 1-5 i na taj način odrediti pobjednika Festivala.

Organizaciono – produkcijski tim: Ivana Milosavljević, Elmir Krivalić i Fahrudin Sinanović

FB event


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist