Predstava “Đavolja posla” na pozorišnim danima u Vitezu


Treći vikend 9. Dana pozorišta „Vitez 2017“ donijet će nam predstavu za koju će se definitivno tražiti ulaznica više. Uz to što je riječ o vrhunskom pozorišnom uratku, pozorišna dvorana će sasvim sigurno biti krcata i zbog činjenice da je riječ o magistarskoj predstavi naše Mirne Mišković i njezinih kolega s klase.

„Jako sam sretna zbog nastupa u našem pozorištu i Vitezu, na pozorišnim daskama na kojima sam napravila svoje prve glumačke korake. Nadam se da ću kao i svaki put do sada igrati pred krcatom dvoranom u našem pozorištu i ovim putem pozivam sve da u nedjelju pogledaju ovu vrlo duhovitu i kvalitetnu predstavu. Raduje me da će sa mnom na sceni biti i moje kolege s Akademije“, kazala je najavi predstave naša Mirna Mišković.

Tekst autora Miroljuba Nedovića pod nazivom „Đavolja posla“ na duhovit način prikazuje i kritizira pozorišni svijet. U tekstu vidimo jednog provincijskog glumca u nastojanju da se osveti pozorišnom kritičaru zbog negativnih kritika. Spletom okolnosti u taj sukob biva umiješana i čistačica koja se nalazi nasuprot predstavnicima pozorišnog svijeta i nju možemo promatrati kao predstavnika društva, odnosno publike sa svim svojim predrasudama o pozorišnoj umjetnosti. Pored kritike pozorišnog svijeta, u prenesenom značenju ovaj tekst kritizira kompletno društvo u kojem vladaju netalentirani, korumpirani i neostvareni pojedinci.

U predstavi igraju: Mirna Mišković, Samed Alić, Ermin Avdić i Sadika Kahrimanović.
Mentorstvo i režija: Vlado Kerošević; Komentor i asistent režije: Irfan Kasumović.
Koprodukcija: Teatar kabare Tuzla i Studentska scena Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

Kada? 8. oktobra od 19:oo do 20:00
Gdje? Pozorišna Dovrana Vitez
Podaci o ulaznici: www.vitez.info

FB event


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist