Sarajevo Innovations Festival 2017


Šta je Sarajevo Innovations Festival?

Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo “STELEKS” po drugi put organizuje smotru studentskih radova pod nazivom Sarajevo Innovations Festival (“SIFI”). Festival će se održati 25. i 26. oktobra u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

“SIFI 2017” je odlična prilika da prezentirate svoje radove, razmijenite ideje, upoznate se sa vrsnim stručnjacima iz različitih oblasti, njihovim radovima i iskustvima, ali i sa budućim poslodavcima. Raznovrstan program manifestacije obuhvata kako edukativne, tako i zabavne sadržaje. Renomirani predavači će održati predavanja o aktuelnim temama iz oblasti elektrotehnike.

Zašto se organizuje SIFI?

Ciljevi SIFI-a su povećanje kvaliteta studentskih radova, poticanje inovativnih ideja i ohrabrivanje mladih stručnjaka da svoje ideje plasiraju na tržište. Većini studenata jedina motivacija za izradu studentskih radova su ocjene na predmetima, što po našem mišljenju uzrokuje manjak novih ideja i inovacija, te ne priprema studente da “prodaju” svoje ideje.

Da li je moj rad dovoljno dobar?

Svi studenti elektrotehničkih i srodnih fakulteta mogu poslati svoje radove iz oblasti automatike, elektronike, energetike, telekomunikacija i informacionih tehnologija. Ideja ili projekat ne moraju biti dovršeni do kraja, niti perfektno funkcionalni. Važan je njihov potencijal i način predstavljanja. Svi radovi moraju biti napisani u IEEE formatu. Vrlo bitno je da rad bude gramatički i pravopisno korektan i pregledan, a za primjer možete vidjeti prošlogodišnji pobjednički rad.

Također na ovoj fotogaleriji možete vidjeti postere radova prošlogodišnjeg SIFI-a. Utiske učesnika možete vidjeti na ovome videu.

Kako se prijaviti?

Upute za prijavu vaših radova možete vidjeti ovdje. Krajnji rok za prijavu i slanje radova je 01. oktobar 2017.

Šta nakon prijave?

Nakon isteka roka prijave, stručni recenzenti će pregledati radove i autori radova koji zadovolje kriterije učešća na festivalu će dobiti mail potvrde o učešću. Prvi dan manifestacije, svaki od učesnika će imati svoj štand, gdje će izložiti svoje radove i na originalan način ih prezentovati posjetiteljima manifestacije.

 

Drugi dan slijedi izložba i proglašenje najboljih radova. Svečana ceremonija zatvaranja smotre bit će krunisana proglašenjem tri najbolja rada, kada će autorima biti uručene novčane nagrade u iznosu od 200, 300 i 500 KM.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na sifi2017@steleks.ba ili putem Facebook stranice www.facebook.com/sarajevoinnovationsfestival/.

Hocu.ba


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist