Svečano je otvoren Regionalni sastanak lidera omladinskih organizacija


Šta se dobije kada se 25 mladih ljudi zatvori na 6 dana u jednu sobu? Ideje, prijateljstva, nove mreže i promjena pogleda na svijet. Rezultat rada ovih 6 dana će se osjetiti u svakoj od država sudionika na ovom projektu. A mi, kao treneri, imamo odgovornost naučiti ove mlade ljude vještinama potrebnim za transformiranje tih ideja u realnost. Tko ako ne mi? Kada, ako ne sada? , riječi su kojima Bruno Bokšić opisuje ideju koja je ujedinila mlade na sedam dana. Bruno je dvadesetpetogodišnji trener iz Mostara, koji će svoj životni put prikazati kroz tri sesije o storytellingu.

Osim storytellinga, na ovom sedmodnevnom događaju, čije je svečano otvaranje upriličeno jutros, učesnici će dobiti i saznanja o fundraisingu i budžetiranju. Zenica je na ovaj način postala centar okupljanja 25 mladih iz Moldavije, Švicarske, Kosova, Makedonije, Srbije, Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Svečano otvorenje sastanaka upriličeno je u konferencijskoj sali iznad restorana „Dubrovnik“. Na otvaranju su se učesnicima obratili organizatori,  Olaf Deussen predstavnik EU delegacije u Bosni i Hercegovini i  Andreas Tschöpe, predsjednik Švicarskog Nacionalnog Savjeta Mladih (SAJV). Predstavnik EU delegacije je pozdravio učesnike, te govorio o važnosti suradnje mladih iz regiona; a generalni sekretar Švicarskog Nacionalnog Savjeta Mladih izražava nadu da će cijeli sastanak proći odlično i ističe da je oduševljen organizacijom događaja.

Aldin Vrškić iz Udruženja „Naša djeca“ Zenica,  organizator ovog događaja rekao je nešto više o važnosti postojanja ovakvog događaja: Drago nam je da smo dobili priliku da organizujemo ovakav događaj. Ovo je prvi put da se dešava  BiH, i to baš u Zenici. Pored radionica koje će umnogome pomoći radu našoj organizaciji, važnost ovog sastanka je i u networkingu koji će nam omogućiti da u budućnosti djelujemo još više na regionalnom nivou zajedno sa našim partnerskim organizacijama.

Sophie Neuhaus, istaknula je da je SAJV sretan da ima priliku biti dio ove priče: Moja očekivanja su da učesnici nauče o storrytelingu i finansiranju, i da ojačaju svoje organizacije. Također, nadam se da će ovo biti inspirirajući sastanak za njih, možda će baš ovo biti prilika da počnu graditi svoju buduću saradnju. SAJV je veoma sretan da ima priliku da radi sa Udruženjem „Naša djeca“ Zenica i ovom prilikom im se zahvaljujemo na profesionalnosti i saradnji.

Osim cjelodnevne edukacije, učesnike očekuje i Jam Session,  Active Music Party, Global Village, Farewell party. O njihovim impresijama slušajte svakog jutra u Active jutru od 09:20.

Fotografije pogledajte na oficijelnoj facebook stranici organizatora – Udruženja “Naša djeca” Zenica, OVDJE .


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist