Nova monodrama Josipa Pejakovića


Josip Pejaković izvest će svoju novu monodramu “BH Stend-Drp Tragedy” u nedelju, 30. jula, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, s početkom u 20 sati. Svoju premijeru pomenuta monodrama, svojevrstan projekat, imala je 8. jula u BKC-u  u okviru Baščaršijskih noći.

U ovoj predstavi bh. glumac i prvak drame Narodnog pozorišta Sarajevo govori o našoj svakodnevnici, o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ali za razliku od prethodnih predstava u kojima je glumio razne likove, u ovoj monodrami govori o sebi.

Podsjećamo da se  Pejaković proslavio monodramama: “On meni nema Bosne”, “Oj živote” i “O, izbjeglice”. Igrao je zapažene uloge u televizijskim serijama i filmovima poput: Osma ofanziva, “Gluvi Barut” (Bahrudin Čengić, 1990), “Savršen krug” (Ademir Kenović, 1997) i mnogim drugim,  a dobitnik je i Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva.

Pejaković: „Moj scenski pokušaj, da se oni koji pripadaju stadu dozovu pameti i počnu djelovati izvan stada, postaje sve više iluzija jer oni se u tome ne prepoznaju! Oni jednostavno misle da se to odnosi na nekoga drugog!? Zbog toga u našoj zemlji nekompetentna većina, zatucana u svakom pogledu, svojim izborom teroriše svaki dan sve više ono malo pametnih kojih je sve manje i manje.“

Ulaznice po cijeni od 10 KM možete kupiti u marketing službi BNP Zenica od 12.00 do 13:00 sati. 
Info: 063/797 555


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist