Ulični basket Mokušnice (UBM)


Ulični basket Mokušnice (UBM) će se održati u periodu od 28. jula do 30. jula 2017. godine.

Projektni tim „Ulični basket – Mokušnice“ sastavljen je od grupe mladih ljudi iz cijelog grada koji su vođeni jedinstvenom idejom da stvore standardizovani i tradicionalni basketaški turnir u gradu Zenici.

Projektni tim je Udruženje za sport i kulturu ZOP iz Zenice, čiji su članovi mladi školovani ljudi, a saradnju imamo sa mnogim udruženjima, organizacijama i sportskim školama. Projektni tim veoma je dobro organizovan i spreman da prihvati sve izazove koji se nađu pred nama, te sa velikim brojem ideja želimo da organizujemo turnir kakav se godinama traži od strane naših građana i sportskih radnika.

Udruženje ZOP pored saradnje sa drugim udruženjima i organizacijama, veoma dobro sarađuje i sa javnim ustanovama i privatnim firmama, koji prepoznaju kvalitet i kapacitet našeg projekta.

UBM je takmičenje u basketu 3×3 koje se održava jednom godišnje u Zenici, Bosna i Hecrgovina. Naš cilj i misija je da okupimo mlade sportaše iz cijele Bosne i Hercegovine kako bi se na fer i korektan način takmičili, družili i lijepo proveli. Želimo da kroz trodnevni događaj promovišemo bitnost sporta i zdravog života, te da inspirišemo i motivišemo mlade da se uključe u sportske aktivnosti.

UBM Seniori:
1. 1200 KM
2. 500 KM
3. 300 KM

Kotizacija : 50 KM

UBM Srednje škole (dječaci)
150 KM + robne nagrade za pobjednike

UBM Srednje škole (djevojke)
100 KM + robne nagrade za pobjednike

UBM Osnovne škole
robne nagrade za pobjednike

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist