Komemorativna sjednica za prof. dr. Alisu Mahmutović na Filozofskom fakultetu u Zenici


Komemoracija povodom smrti  uvažene prof. dr. Alise Mahmutović bit će održana sutra, u organizaciji Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Dana 26.06.2017. godine zauvijek nas je napustila naša draga i uvažena profesorica Alisa Mahmutović. Komemorativna sjednica održat će se u srijedu, 28.06.2017. godine sa početkom u 10 sati u amfiteatru Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici, saopćili su sa Filozofskog fakulteta.

Alisa Mahmutović rođena je 1977. godine u Tuzli. Studij bosanskog jezika i književnosti završila je 2001. godine na Filozofskom fakultetu u Tuzli te stekla zvanje profesora bosanskog jezika i književnosti. Školovanje je nastavila na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje se 2002. godine upisala na Poslijediplomski doktorski studij lingvistike. Godine 2008. odbranila je doktorsku disertaciju pod naslovom Jezik bošnjačke usmene epike. Bila je zaposlena i angažirana na filozofskim fakultetima u Tuzli i Zenici, Islamskom pedagoškom fakultetu, Institutu za jezik u Sarajevu i Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist