Vaš mix: predstavljamo Armina Šestića a.k.a ADOT


Četvrtkom od 12:05 h, u emisiji VAŠ MIX predstavljamo DJ-eve iz našeg grada, države i šire.
Prošle sedmice slušali smo mix kojim se predstavio banjalučki DJ  Oliver Stančević aka Ollie Stance, a ove sedmice predstavljamo DJ ADOT- a koji će nastupiti na  Open Air – 20 Hours of pure TECHNO, događaju koji 25.06.2017. organizira Stereo Groove.

DJ Armin Sestic a.k.a ADOT jedan je od najpopularnijih DJ-eva u našem gradu, koji u zadnje vrijeme donosi pravo osvježenje na  domaćoj elektronskoj sceni.

DJ- ingom se počeo baviti prije godinu dana. Za njega,  to je na neki način bio izraz nezadovoljstva trenutačnom scenom na polju elektronske muzike u BiH.  Kako kaže za radio “Active” imao je potrebu da kaže da se može drugačije a ostalo je sve došlo samo po sebi.

ADOT je  već 17 godina  involviran u scenu elektronske muzike u regionu na razne načine ali se tek prije nešto više od godinu dana počeo baviti DJ-ingom. Kaže da je za njega najveća inspiracija dobra muzika i kada nakon desetina hiljada sati preslušane muzike otkrije nekog novog umjetnika, neku novu traku i iznova se iznenadi i ozari.

Intervju sa DJ Adotom pročitajte OVDJE.

Do sada smo ADOTA mogli slušati  na mnogim zabavama,  a pomenut ćemo neke:

  • BassexuaL/bday technology session,
  • *Future Sound of Techno,
  • *Mipii Lake W/ Industrialyzer,
  • *StereoGroove 1st 24 Hour Open Air Party W Marco Bailey,
  • Lunar Festivala.

2016. godine ADOT je nastupio i u Novom Sadu na EXIT Festivalu.

25.06. 2017. godine ADOT će, zajedno sa još 13 DJ eva i headlinericom NAKADIOM nastupiti na Open Air – 20 Hours of pure TECHNO. Sve informacije o ovom dogđaju pronađite OVDJE ili u svakodnevnom programu radija “Active”.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist