Vaš mix: predstavljamo Cruel Crew


Četvrtkom od 12:05 h, u emisiji VAŠ MIX predstavljamo DJ-eve iz našeg grada, države i šire.
Prošle sedmice slušali smo mix koji je uradio DJ-a Nermir Kruščice aka KruxSa, a ove sedmice uživajte uz mix Cruel Crew-a, kojim su se predstavili na ovogodišnjem Lunar festivalu.

Cruel Crew je grupa nastala 2002. godine u Zenici. Osnovala su je tri prijatelja i zaljubljenika u elektronsku muziku,Harun Mutapčić (nuraH), Edin Dizdarević (Jericho) i Edin Gazić (G.Edd). Iako su u početku samo prikupljali i promovisali nekomercijalnu elektronsku muziku,  vremenom razvijaju vlastiti stil i počinju se baviti muzičkom produkcijom. To je rezultiralo sa nekoliko nezavisnih izdanja, uključujući i album iz 2003. godine pod nazivom Reloaded.

Jedan član grupe (G.Edd) je ostvario uspješnu karijeru kao DJ, dok su se druga dva člana posvetila svojim profesijama i na neko vrijeme ostavila muziku po strani. Nakon duže pauze, nuraH i Jericho nastavljaju svoj muzički put kroz DJing kao duo, s namjerom da se vrate u studio i započnu nove produkcijske projekte. Njihov povratak je obilježio i ovogodišnji nastup na jednom od najboljih festivala elektronske muzike u regiji – Lunar festivalu u Zenici.

Cruel Crew u svojoj muzici kombinuje različite elektronske stilove, ali su uglavnom usmjereni na progressive house i progressive breakbeat.

Njihov rad možete pratiti na njihovoj oficijelnoj facebook stranici: https://www.facebook.com/cruelcrew/,
kao i na njihovom Soundcloud profilu: https://soundcloud.com/cruelcrew.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist