10. Socijalni dan: Inicijativa koja spaja mlade sa potencijalnim poslodavcima


Danas, kada 60% mladih ljudi planira da ode iz države u potrazi za poslom i sigurnom budućnošću, desetu godinu se održava inicijativa koja spaja mlade sa potencijalnim poslodavcima. Ovo je dan kada mladi, umjesto u školi, provede svoj (prvi) radni dan u nekoj kompaniji, organizaciji, instituciji.

Srednjoškolci su širom Bosne i Hercegovine organizirali press konferencije na kojima su govorili o važnosti postojanja jednog ovakvog dana. U Zenici su se novinarima obratile učenice Srednje muzičke škole Zenica, te Ernad Bihorac, generalni sekretar Udruženja “Naša djeca” Zenica, koji je istaknuo da se nada da će poslodavci i ove godine prepoznati značaj Socijalnog dana, te da će pružiti priliku srednjoškolcima da dožive svoj prvi radni dan.

 

Merima Vrškić, učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole kaže da iako je mlada, treba da ima priliku da iskusi šta je čeka u životu.

 

Nakon press konferencije, srednjoškolci su uručili poziv za učešće Multiplex Ekranu Zenica.

Ostalo je još nekoliko dana školama da prijave svoje učenike i pruže im priliku da dožive svoj prvi radni dan, a učenici će širom BiH, u četvrtak, 25.maja svoj školski dan zamijeniti radnim.

Do danas se u projekt uključilo oko 60 srednjih škola, a za sada je osigurano oko 500 radnih mjesta. “Međutim, kako bi se za sve učenike osigurala radna mjesta na jedan dan, neophodna je i podrška poslodavaca kao i cijele zajednice. Srednjoškolci nestrpljivo čekaju 25. maj i svoj prvi radni dan, a u tome im možete i Vi pomoći” poručuju organizatori iz  INFOHOUSE-a.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist