Predstavljamo bend “Šapat” koji možete slušati i u našem programu


Šapat je chill step/future bass/hybrid trap sastav iz Novog Sada, osnovan januara 2017. godine, od strane muzičara Stefana Drndarskog i Sava Kostića, okupljenih oko ideje da, pored autorske muzike gorenavedenih žanrova, obrade na svoj način i neke od najvećih hitova sa ovih prostora, i  prikažu ih u drugačijem sjvetlu uz kombinaciju starih, dobro poznatih melodija i modernih zvukova. Za početak bend “Šapat” obradio je  tri pjesme i to: ”Bajaga – Zažmuri”, ”Leb i Sol – Čuvam noć od budnih” i ”Galija – Možda sam lud”.

Iz benda poručuju ” Izbor pesama je nastao sasvim spontano. Znali smo samo da želimo publici da se predstavimo kroz obradu nekoliko popularnih pesama, koje zaslužuju pažnju, i koje bi dobro zvučale u našem stilu, a poznate su široj javnosti. Pesmi ”Zažmuri” smo definitivno posvetili najviše pažnje, pošto se radi o izuzetno kvalitetnoj pesmi. Svi zvukovi i elementi su pažljivo birani kako bi dobropoznatoj pesmi dali novu energiju i kroz nju predstavili naš rad. Chill step je žanr koji nije previše zastupljen kod nas, ali smatramo da kroz ovakve obrade definitivno može da zvuči primamljivo i domaćoj publici.”

Bend za sada, kako kažu dobija dosta pozitivnih reakcija, te primjećuju da ljudima nije potrebno puno vremena da se priviknu na novi zvuk u pjesmama koje jako dobro znaju. “Menjanje tempa, izbor boja i pravljenje novog refrena u pesmi ”Možda sam lud” je definitivno bio zahtevan poduhvat. Smatramo da nikom ne bi palo na pamet da obradi pesmu Galije u Future Bass fazonu.”

U planu su i autorske pesme, za početak u vidu singlova, a možda kasnije i u vidu nekog albuma ili polu-albuma. Na pjesmama se već uveliko radi, a nove pjesme će se naći na njihovom zvaničnom  YouTube kanalu narednih meseci. Pratite rad ovog benda na njihovoj oficijelnoj fb stranici: https://www.facebook.com/sapat music.

A u nastavku poslušajte kako zvuči njihova izvedba pjesme “Čuvam noć od budnih”:


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist