IX Festival rada: Najmasovnije okupljanje srednjoškolaca BiH


Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH predstavlja najmasovnije okupljanje srednjoškolaca Bosne i Hercegovine. IX Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH bit će održan sutra, 06.05.2017.godine  u prostorijama Srednjoškolskog centra u Hadžićima, sa početkom u 11:00 sati.

Na temelju do sada postignutih rezultata na prethodnim festivalima, Javnoj ustanovi Srednjoškolskom centru Hadžići ove godine pripala je čast da bude organizator Festivala, a naš grad dobija priliku da se predstavi kao dobar domaćin. S obzirom da Festival podržavaju i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta FBIH i Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a znak je da se radi za dobrobit cijele društvene zajednice. Iako je ovo državni festival,od prošle godine on je poprimio regionalni, ali i međunarodni karakter.

Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola iz BiH je idealna prilika da učenici – mladi talenati pokažu svoje znanje i predstave radove i ideje iz više različitih oblasti. Glavni cilj Festivala je da se srednjoškolci upoznaju sa gradovima i općinama Bosne i Hercegovine, te da se podstakne njihovo druženje i takmičarski duh. Također jedan od glavnih ciljeva je afirmacija srednjih tehničkih i stručnih škola, predstavljanje zanimanja, kao i razmjena mišljenja i iskustava o stručnom obrazovanju mladih. Svi učesnici će imati priliku da pokažu svoja znanja i da se takmiče iz neke od mnogobrojnih stručnih oblasti.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist