Rudimental DJ zaduženi za veliku završnicu 10. DEMOFESTA


Muzički fenomen Rudimental DJ uveličat će proslavu desetog rođendana banjalučkog Demofesta svojim dokazanim DJ setom, saopćili su organizatori.

Grupa Rudimental osnovana je 2010. godine, a prvi album “Home” objavljuje 2013. godine. Rudimental uspijeva prodati preko pola miliona kopija prvenca, koji je tako postao jedno od svega nekoliko debi izdanja kojima je to uspjelo tokom prvih 12 mjeseci. Ovo im donosi nagradu BRIT za numeru “Waiting All Night”, kao najbolji singl, kao i nominaciju u druge dvije vodeće kategorije, a bili su nominovani za MOBO nagradu, te Mercury Prize.

Deseti Demofest će ove godine biti održan od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Najavom Rudimental DJ seta je zatvoren glavni program Demofesta, tokom kojeg će na “Basstion” pozornici nastupiti još i Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Freemason, Funkerman i Dubioza kolektiv, dok će publika na “Beton” pozornici moći slušati Lačnog Franza, Edu Maajku, Bad Copy, kao i grupe Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist