Savjeti za studente- četvrti dio


Polako  ovu nekolicinu rečenica koje iznjedrimo dvaput mjesečno,  pod nazivom „Studentski savjeti“, počinje pratiti sve više ljudi. Neki kažu da smo im i pomogli. Lijepo je znati da ono što radimo neko prati i da sve to ima smisla. Zato ćemo (opijeni slavom) ovaj put da odigrano „na sigurno“ te će tema ovog puta biti filmovi, filmovi koje bi trebali pogledati.

Naravno, neće to bili neka bijedna lista pod nazivom „10 filmova koji sigurno niste pogledali, a trebali ste“ ili „10 filmova za proljeće, ljeto, jesen i zimu“ i tome slično. Preporučiti ćemo vam aktuelne filmove u tekućoj godini na osnovu toga koliko ih željno čekamo/smo čekali.

Za početak ne treba zaboraviti ni prošlogodišnje hitove koji su nas nasmijali, rasplakali, iznenadili ili sve zajedno odjednom, pa ako ih niste gledali trk u viedoteku ili gdje se već danas nabavljaju filmovi pa ih pogledajte. To su:
-Deadpool, najzabavniji film prošle godine.
-Gimme Danger- jasno je zbog čega je važan film o muzičarima u 2016. godini- kombinacija koncertih snimaka, duhovitih animacija i retro materijala.
-War dogs- nešto poput wolfa sa wall streeta stim da su dionice zamjenile puške i ostalo naoružanje.
-Sausage Party  je toliko odvaljen film da ga morate pogledati.
-Swiss Army Man- film ljuđi od prethondo pomenutog.
Tu su još i Arrival, The Accountant, Passengers  i još neki koje smo vjerovatno zaboravili.

Ali šta nas čeka u 2017. godini :

  1. Alien: Covenant-Iako je ‘Prometej’ mnoge razočarao, Ridley Scott se ovim filmom ponovno vraća u svijet u kojemu najveću opasnost predstavljaju nesvakidašnja i vrlo krvoločna bića, legendarni alieni.
  2. Blade Runner 2049 – Jedan od najiščekivanijih nastavaka koji će doći u kina u 2017. Riječ je, naravno, o filmu ‘Blade Runner 2049’, nastavku sci-fi klasika Ridleyja Scotta iz 1982. godine.
  3. T2 Trainspotting- Originalna glumačka ekipa vratila se ulogama koje su ih proslavile, a očekivanja fanova su ogromna. No što se dogodilo s Rentonom, Spudom, Sickboyem i Begbiejem u protekla dva desetljeća?
  4. Split –Tama i misterija u ovom filmu intrigiraju vas do te točke da jednostavno morate vidjeti ovaj film do kraja, više puta.
  5. Pirati s Kariba-mrtva usta je govore- Jedva čekamo našu omiljenu bandu pirata predvođenu sa Johnny Deppom.
  6. Thor:Ragnarok – Govori se da će treći nastavak serijala Thor nadmašiti ostale sa svojim izvrsnim vizuelnim efektima i (napokon) dozom humora.
  7. Valerian And The City Of A Thousand Planets- Adaptacija francuskog stripa o svemirskom policajcu koji odlazi na tajnu misiju u grad u kojemu žive brojne svemirske rase.
  8. The Death Of Stalin- Očekuje se da će film posvećen borbi za moć u SSSR-u nakon Staljinove smrti biti urnebesna politička satira.
  9. The Beguiled- Za vrijeme Američkog građanskog rata ranjeni vojnik Sjevera nalazi utočište u ženskom internatu u Mississippiju. To je sažetak zapleta neuobičajenog vesterna Dona SiegelaThe Beguiled’ iz 1971. s Clintom Eastwoodom u glavnoj ulozi.
  10. Star Wars: The Last Jedi- film koji će vjerovatno najviše zaraditi ove godine.

Nismo mogli, a da ne odolimo –lista od 10- načinu nabrajanja. Ipak mišljenja smo da i vi očekujete ove filmove i da ćete ih većinu pogledati u kinu.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist