ZAVRŠEN CABARET WINTER FEST 2016/17. GODINE


Završen je Cabaret Winter Fest 2016/17. godine nakon što je sinoć premijerno prikazan film „Nikom ništa“. U pitanju je domaći dugometražni film nakon čije promocije se prisutnima obratio jedan od braće Petrović i zahvalio se posjetiocima na podršci koju su imali tokom ovog jedinstvenog, do sada i najuspješnijeg festivala, Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, ali i opštini Zenica i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, te Nurđehanu Šahinoviću, ministru u Vladi ZDK za rad, socijalnu plitiku i izbjeglice. Nakon filmske projekcije, posjetitelji su uživali uz “The Cabaret Band” u Cabaret Clubu.

Festival je po prvi put organiziran 2014. godine pod tadašnjim nazivom “Snježna kraljica Zenica” koji je zadržan i 2015. godine ponudivši kvalitetniji program od prethodnog. Tradicija je nastavljena, te smo imali priliku uživati i ove godine, ali sa novim, modernijim nazivom CABARET WINTER FEST.

Podsjetit ćemo Vas da je ovogodišnja jedinstvena čarolija dostojanstveno počela 15.decembra 2016. godine kada je otvorena do sada najveća izložba grupe zeničkih umjetnika sa preko 200 djela. U jedinom zimskom festivalu u našem gradu učešće su uzele 182 osobe, što je za 40 više u odnosu na prošlogodišnji. Ne sumnjamo da ćemo i sljedeće godine imati priliku propratiti događaje Cabaret Winter Fest-a i uživati.

(fotografija preuzeta sa zenicablog)


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist