Juda Records Vam predstavlja Billie Joan!


Billie Joan  – pravog imena Ivana Pezo, živi u Splitu.

“Glazbom sam se počela baviti jednog dana kad mi je otac s ceste skupio oštećenu radio kasetu, bačenu iz auta, jer mu se učinilo da možda nešto vrijedi. To je bio Springsteenov album – „Born in the USA.“

„Billie Joan“ zato što je „Joan“ Ivana na engleskom, a Billie je rodno neutralno i sviđa mi se (premda ga svi uporno pišu Billy a izgovaraju Bili Đžo).

Moj glazbeni izričaj podosta je fokusiran na socijalnu i društvenu tematiku, općenito na stvari o kojima ne znam ama baš ništa. Iskrenost je tu ali ne pjevam o neuzvraćenoj ljubavi ni o patnji bilo kakve vrste, bar ne one očigledne. No nijedan stih, ni jedna riječ nije lažna ni isforsirana ni nasumično odabrana i stojim iza svega što napišem. Valjda i princip sadrži nekakvu vrijednost. Bob Dylan u kronikama kaže kako su mu riječi i pjesme same došle. Teško je to objasniti, proces koji zapravo i nije proces, više kao slijed misli i par bljeskova ideje koja se sama nametne. Teško i lako u isto vrijeme.

https://www.youtube.com/watch?v=hXP9mJluLa0

Prvi samostalan nastup otvoren je sa demo festivalom „StArt“ u Splitu, bojažljivim gitarskim drndanjem popraćenim pucanjem glasa… no publici to nije bilo bitno jer sam „ženska s gitarom.“ Pozornica nije više strano mjesto, mračno i prijeteće, trema je još tu ali samo ona zdravije vrste, ona koja te tjera da se usredotočiš a da te usput ne osakati. Otad su se zaredala natjecanja na demo festivalima HGF, HR Demo Klub, Jelen Demofest, Zasviraj s Žujom – InMusic

Nastupala sam i kao predizvođač sjajnoj Nini Romić , te sam bila dio izštekanog stagea na Ferragosto Jamu u Orahovici, Exposure music festival, Sound of Streets fest u Mariboru….

Pjesme i poneke live izvedbe se nalaze na You Tube kanalu BILLIE JOAN a (prije tridesete) slijedi i album. Brzo će. Svaki čas.”

To je britka biografija mlade kantautorice “Billie Joan” koju ovom prilikom samo predstavljamo dok nam Billie osobno najavljuje album “svaki čas”.

Debitantski album “Barren Land” zajedno sa spotom izlazi sljedeći mjesec, snimam je u Sinju (HQ Juda Rec) i na miksanju je negdje po dalekom svijetu.

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist