Održana sarajevska konferencija za medije povodom Noći teatra 2016.


U petak, 18. novembra sa početkom u 12. 30 sati je u Sarajevskom ratnom teatru održana konferencija za medije povodom manifestacije Noć teatra BiH 2016. Učesnici konferencije za medije su ispred Sarajevskog ratnog teatra bili Dubravka Zrnčić-Kulenović, Aleš Kurt i Hana Karadža, a ispred koordinatora, Bosanskog narodno pozorišta Merima Handanović.

“Sva događanja u sklopu ove jednodnevne, ali i cjelonoćne manifestacije okupljena su oko jednog cilja – ostvarivanja novog i drugačijeg zajedništva teatarske publike i umjetnika u jedinstvenom iskustvu. Stoga nam je želja da u subotu zajednički otvorimo sve bosanskohercegovačke teatre i scene kao mjesta susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja o teatarskoj umjetnosti, čime obogaćujemo redovan program, ali i zadržavamo naše posjetioce, privlačeći i novu mladu publiku”, kaže Handanović.

Bosansko narodno pozorište Zenica već sedmi put je koordinator manifestacije, čiji je cilj da okupi sve radnike i ljubitelje pozorišne umjetnosti i ujedini ih.

Program “Noći teatra“ primarno obuhvata pozorišne predstave, ali i ostale oblike scenskih umjetnosti, kao što su međunarodne koprodukcije i gostovanja, čitanja i uprizorenja tekstova savremenih evropskih autora, koncerte, izložbe, igraonice i radionice za djecu.

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, publika će imati priliku da pogleda predstavu “Fejsbukovci“ autora i reditelja Miroljuba Mijatovića, predstavu “Nakaze“, u režiji Emina Hajrića, a u večernjim satima da uživaju u koncertu Nene Belana.

Sarajevski ratni teatar obilježava”Noć teatra” uz gostujuću predstavu „Vojcek“ i razgovor o savremenom češkom teatru, čime ovaj teatar biva jedini iz Sarajeva koji se priključio obilježavanju ove manifestacije.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist