Održano veče multimedijalne poezije Velibora Stančića “ISIJAVANJE ZLODUHA”


„Jedan čovjek koji nije umio da govori, govorio je jednom drugom čovjeku koji nije mogao da čuje. Pričao mu je nadugo i naširoko o onom što nije znao. O sebi. Cijelo to vrijeme ih je gledao treći čovjek koji nije mogao da vidi. On je pisao o njima.“

Kako to obično biva kada program radija Active bude upriličen u cafe bar Bonaparte, ili popularnoj Boni, zabava je zagarantovana.

U četvrtak, dana 10. 11. 2016., održana je večer multimedijalne poezije Velibora Stankovića pod moderatorskom palicom Imrana Maglajlića.

Svi znamo šta je poezija, ali šta je to multimedijalna poezija?

To je vid poezije gdje se, pored autorovog interpretatorskog glasa, pojavljuje i drugi oblik medija.
U ovom slučaju to su bili video uradci prožeti pjesnikovim stihovima koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Progam, koji je trajao skoro sat vremena, je bio osmišljen tako da nakon pročitanog bloka pjesama slijedi video materijal, pa opet blok pjesama, video… koncept je jasan.

Da Velibor nije zalud „potegao“ iz Slovenije dokazala je publika je, koja je šuteći, pratila svaki njegov stih, te iste nagradila gormoglasnim aplauzom, tresla se kafana, tresla su se i naša srcad. Pa samom završetku programa, prisutni su imali mogućnost stati pred mikrofon i pročitati autorove pjesme, koje su bile raspoređene po stolovima, te na taj način osvojiti jednu od nagrada sponzora.
Poslije se druženje nastavilo duboko u noć.

Pošto sam ljubitelj poezije, a svaka Stančićeva riječ je istinska poezija, dirnut sam emocijom nabijenim stihovima. Ovakve večeri su zaista potrebne čovjeku da napuni baterije i gura naprijed u svijetu koji puca po šavovima.

Svi koji su bili prisutni tog četvrtka sa pravom mogu reći da su uživali.
PA ŠTA STE DRUGO I OČEKIVALI

VIDEO: Velibor Stančić u Cafe bar Bonaparte, Zenica 10.11.2016


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist