Dvije biciklističke utrke u Zenici


Prema takmičarskom kalendaru Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, u Zenici će u subotu, 27. augusta biti održane dvije utrke koje se boduju u okviru ovogošnjeg državnog prvenstva

Utrka Brdskog prvenstva Premier lige BiH bit će održana na relaciji Zenica – Sportsko rekreativni centar Smetovi, u dužini od osam i po kilometara, a 7. Međunarodna biciklistička trka “Kriterij Zenice” će se voziti na Glavnoj gradskoj magistrali.

Ove godine obje utrke održat će se u okviru manifestacije kojom se obilježava “Dan Zeničko-dobojskog kantona”.

Utrka za brdsko-drumsko prvenstvo Biciklističkog saveza BiH voziti će se u šest kategorija, i to ženska konkurencija, zatim tri kategorije “Master A, B i C”, mlađi kadeti, kadeti, juniori, te grupa “Elite”, a najbolji takmičari će se bodovati za ovogodišnju Premier brdsku ligu BiH.

Međunarodna trka “Kriterij Zenice” biće otvorena za kategorije Elit, juniori, masteri A i B, sa dužinom staze od 100 kilometra, jer će se voziti 20 krugova.

Pravo učešća na trkama imaju licencirani vozači za ovu godinu, a dosad je učešće potvrdilo 120 biciklista iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Njemačke.

(FENA)


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist