Svečanom dodjelom diploma za sudionike Drugog modula završena je Novinarska akademija 2016. godine


Udruženje BH novinari  je nepolitička, neprofitna organizacija čiji su članovi novinari, slobodni novinari, studenti novinarstva i drugi medijski uposlenici čija je osnovna profesija novinarstvo. Četvrtu godinu zaredom udruženje organizira Novinarsku akademiju s ciljem dodatne izobrazbe i usavršavanja bosanskohercegovačkih novinara i studenata novinarstva.

Tema ovogodišnje akademije bila je: “Izvještavanje o različitostima: Doprinos medija jačanju mira, tolerancije i stabilnosti u BiH.” Predavači su bili ugledni i istaknuti stručnjaci, profesori, pravnici, aktivisti i novinari sa dugogodišnjim iskustvom koji su, svaki u svojoj domeni, mladim polaznicima približili koncept ratnog izvještavanja i izvještavanja o ljudima, žrtvma rata.

Jedno od osnovnih pitanja akademije bilo je: “Da li je suočavanje sa prošlošću zaista neophodno za izgradnju mira i suživota u BiH?”

Polaznici su o ovom, kao i o nizu drugih pitanja diskutovali, debatirali i raspravljali kroz predavanja i interaktivne dijelove istih.

Dva petodnevna modula ljetne edukacije okupila su pedeset studenata i studentica, te mladih novinara i novinarki iz bh. gradova, Banjaluke, Srebrenika, Tuzle, Visokog, Foče, Sarajeva, Mostara, Trebinja, Srebrenice, Banovića, Konjica, Bijeljine i Zenice.

Polaznici akademije uživali su u ugodnom ambijentu Boračkog jezera, a svečanom dodjelom diploma za sudionike Drugog modula završena je Novinarska akademija 2016. godine.

Više o udruženju BH novinari, njihovim aktivnostima i agendi protekle akademije možete pronaći na fb. stranici Novinarske akademije ili na stranici  bhnovinari.ba


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist