Koncert Amire Medunjanin u BNP-u


Amira Medunjanin je interpretatorka tradicionalne bosanske pjesme – sevdalinke, mlađe generacije. Rođena je u Sarajevu, a sevdalinku je čula od svoje majke i ubrzo joj je bilo jasno da će to biti njen životni put. Uspjela je izgraditi vlastiti stil izvođenja dovodeći izvedbe do savršenstva.

Nakon uspješnih koncerata u Evropi i svijetu, Amira će održati koncert i u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, koji je uvršten u program Zeničkog proljeća 2016. Koncert u Zenici biti će održan  8. aprila 2016. godine sa početkom u 20 sati. Amiru Medunjanin na koncertima će pratiti Ante Gelo na gitari i Zvonimir Šestak na kontrabasu, a organizator koncerata “Artz Produkcija”.

Sevdalinka je bosanska narodna pjesma iz Bosne i Hercegovine. Predstavlja jedinstven muzički izraz u Bosni i Hercegovini koji se može pohvaliti dugom i bogatom tradicijom. U brojnim slučajevima sevdalinka se jednostavno zove i sevdah. Sama riječ sevdalinka je nastala od arapske riječi sawda što znači crna žuč. U turskom jeziku se ovaj pojam veže za melanholiju. U bosanskom jeziku pojam sevdah znači čežnja, ljubavni žar, ljubavni jad.

Za prodaju karata zadužen je služba marketinga BNP Zenica.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist