Održana prva Balkan Club konferencija u Nišu


balkan club

U sklopu „East Project“-a Švicarskog Nacionalnog Savjeta Mladih (SNYC), Centar za razvoj civilnih resursa Niš je organizovao prvu Balkan Club konferenciju koja se održala od 12. do 14. februara u Nišu. Na konferenciji je učestvovalo 40 predstavnika nevladinih organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Albanije, Moldavije i Švicarske. Pored predstavnika organizacija iz Sarajeva i Tuzle, Bosnu i Hercegovinu je predstavljao i član naše organizacije, Udruženja za brigu i opšta prava djece “Naša Djeca” Zenica.

Na trodnevnoj konferenciji predstavnici nevladinih organizacija su usaglasili i potpisali memorandum o suradnji, umrežavanju i budućim projektima. Tema konferencije je bila kulturološa različitost, te su učesnici konferencije razmijenili iskustva sa svojih projekata na ovu temu ali i dogovarali potencijalnu suradnju. 

Potpisivanjem memoranduma suradnja je ozvaničena, a očekuje se da u narednom periodu iz “Balkan Club” mreže proizađe veći broj regionalnih projekata. 

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist