PSIHODELIČNI SPEKTAKL U SARAJEVU


FESTIVAL PSIHODELIČNE MUZIKE biće održan u Cinemas Sloga Club-u u Sarajevu 11. marta 2016. Ovo će biti jednodnevni festival. Kompletan line up za sada nije još poznat, ali i dosada predstavljena imena su oduševila. Ozric Tentacles prvi put nastupa u Sarajevu, a pored njih nastupaju još i Project RnL, Consecration i Weedran.

Kada nam je Brandi, basistica grupe Ozric Tentacles ukazala povjerenje i dopustila nam da uradimo prvi sarajevski show za tako izvrstan bend, odlučili smo da napravimo prvi ikada festival psihodelične muzike u Sarajevu. Ovo će da bude jedan od najvećih projekata koje ćemo ikada uraditi. Očekujte veoma jak lineup“, poručila je ekipa Comrade Booking-a.

Prvih 70 karata za ovaj festival koštaju samo 10 KM. Ulaznice možete kupiti ovdje i u Clubu Cinemas Sloga. Za dodatne informacije pratite i fb event.

U nastavku možete pročitati više o ekipama koje nastupaju na Festivalu.

OZRIC TENTACLES

Kao intrumentalni rok bend koji stvara numere opisane kao space rock, progressive rock ili psychedelic rock, Ozric Tentacles u svijetu imaju status druida savremenog zvuka. Nastali su 1983. godine za vrijeme Stonehenge festivala kada su Ed WynneJoie HintonRoly Wynne i Nick ‘Tig’ Van Gelder imali prvi jam session te vrlo brzo nakon toga stekli popularanost na UK festival sceni.

Izdali su 28 albuma u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri i to isključivo samostalno. Ozric Tentancles su 1989. godine osnovali svoju izdavačku kuću Dovetail Records, jer su shvatili da  da bi potpisivanje za bilo koju od velikih izdavačkih kuća ugrozilo njihovu kreativnu slobodu. Jedini originalni član u trenutnoj postavci je osnivač Ed Wynne (gitara i klavijature).

Ime benda su osmislili tokom prve jam sesije kada su imali vizije „muslija iz paralelnog univerzuma“. Omoti za njihove albume odgovaraju estetici new ager-a, ljubitelja fantastike i rejvera.

 

CONSECRATION

Consecration je beogradski bend koji svira mješavinu psihodeličnog roka 70-ih i alternativne metal muzike. Bend je osnovan 2000. godine.
Objavili su sljedeće albume: Aux (2008.), .avi (2010.), Cimet (2013.), Univerzum zna (2013.) i Grob (2015.).  Otvarali su veće koncerte za bendove kao što su Neurosis, Mastodon, Gojira, Slayer i Cathedral.

https://www.youtube.com/watch?v=yS2CHmlnQTU

 

Project RnL

Project RnL je iz Tel Aviva i nastao je 2010. godine. Sviraju progressive rock zvuk sa psihodeličnim elementima. Bend je surađivao sa Jordan Rudess (Dream Theater), Jeff Berlin, Pomplamoose i The Living Tombstone.

 

WEEDRAN

Weedran je Vedran Hamzić, rođen u Sarajevu 21.05.1983. godine. U dodir sa trance muzikom prvi put dolazi 1997. godine kroz evropske underground izvođače, te putem prijatelja koji su se vraćali u Sarajevo. Učestvovao je na raznim projektima koji su imali za cilj promociju elektronske muzike. Nastupao je sa imenima poput: Christian Varela, Terry Francis, John Acquaviva, DJ Sultan, Funk D’Void, Darren Price (Underworld), Marco Bailey, Tiesto, Freemasons, Space DJz Timo MaasWeedran trenutno izvodi jedinstvenu kombinaciju progressive trance-a i tech/trance zvukova sa psihodeličnim elementima.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist