Održana VIII Generalna skupština ONAuBiH: Pet novih članova UO-a!


Od 29.1. do 31.1. tekuće godine, u Sarajevu je održana osma po redu Generalna skupština Omladinske novinske asocijacije u BiH, na kojoj su izglasane promjene u Statutu Udruženja, te su imenovani novi članovi uprave.

Generalnoj skupštini su prisustvovali najaktivniji članovi Asocijacije, koji su imali priliku predložiti i izglasati izmjene u radu Asocijacije, te slušati predstavljanje 11 kandidata za članove Upravnog odbora, od kojih je njih 5 dobilo šansu da u naredne dvije godine predstavljaju ONAuBiH i donose odluke o njenim aktivnostima. Novi Upravni odbor sačinjavaju: Amra Avdić, Lamija Idrizbegović, Jovan Bašević, Adna Ganibegović i Anela Ibraković.

Skup je također poslužio da bi se predstavio izvještaj o prošlogodišnjem djelovanju ONAuBiH, ali i kako bi se najavile nove aktivnosti koje će Asocijacija sprovesti tokom 2016. Najavljeno je mnogo više prilika za inkluziju mladih u rad medija, promociju slobode medija te boljeg položaja mladih u BiH. Kroz nove najavljene aktivnosti, Asocijacija namjerava da se približi studentima, ali i da radi na edukaciji srednjoškolaca iz svih sredina.

Velika motiviranost članova, kao i ozbiljni planovi menadžmenta Asocijacije, najavili su izuzetno uspješnu 2016. godinu, ali i godine koje dolaze.

www.onabih.ba


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist