Video za pjesmu “Savjeti” sarajevskog benda Pank Flojda


Sarajevski bend Pank Flojd iznenadio je svoju publiko video spotom za pjesmu “Savjeti” koja se nalazi na njihovom debitantskom albumu “Olimpija”

 

Sarajevski bend Pank Flojd, nakon tri i po godine postojanja, svoju je publiku počastio prvim albumom prošle godine u jedanaestom mjesecu. Zbog nastale pandemije njihova turneja po BiH je morala biti otkazana. To im je teško palo, pa su, na već sljedećoj probi, napravili online koncert i time postali jedni od prvih muzičara koji su održavali ovakav vid koncerata. Zadovoljni su svojim pregledima.

“Mi smo prezadovoljni! Imamo svoju publiku koja nas sluša i dolazi na naše svirke, a naravno imamo i fan base u nekim gradovima. Drago nam je da smo slušani po gradovima BiH, kao i regiona.”

Ubrzo nakon toga su objavili novi video spot za pjesmu “Savjeti”. Ideja je došla od njihovog gitariste Connora ljutog s Otoke (Kemal Lihić). Svi članovi banda su je prihvatili pa su, u vremenu pandemije, snimili karantenski video spot  i tako preporučili svima da ne izlaze ako ne moraju. Kažu da za sada imaju samo pozitivne reakcije.

“Reakcije su super, ljudima se sviđa kako smo uradili i zadovoljni su. Nama je drago vidjeti takve komentare, čak nas i naše kolege podržavaju tako što dijele video.”

Na albumu se nalazi i nekoliko gostiju poput Moce iz benda Biznismeni, čileanskog benda The ReAktion, a specijalni gost  je bio Sejo Sexon iz sarajevskog benda Zabranjeno pušenje. Ističu da im je saradnja sa Sejom najdraža.

“Nama je svima životna želja bila raditi sa Zabranjenim pušenjem i evo ostvarila nam se. Uradili smo pjesmu sa našim idolima, mada ne bi zapostavili ni našeg Mocu kao i The ReAktion. S njima sarađujemo već godinu dana i Simon nam je producent.”

Kažu da u budućnosti planiraju još saradnji kao i zanimljivih video spotova za svoje pjesme, ali za sada žele da ostanu tajanstveni. Razmišljaju i o novom albumu.

“Planiramo još saradnji. Pozvali smo par ljudi pa ćemo vidjeti, mislim da ako krene kako smo zacrtali da bi na idućem albumu moglo biti svakakvih iznenađenja. Ne bih ništa odavao, ali biće svega.”

S obzirom na to da je njihova turneja otkazana, tako je otkazan i koncert koji su trebali održati u Zenici, ali oni obećavaju da zenička publika neće ostati uskraćena za njihovu posjetu.

“Prije pandemije smo trebali promovisati novi album u  klubu Zona u Zenici, ali nažalost ne dade nam se. Naravno čim se ova situacija smiri Zenica nam je prva!”

Do tada oni preporučuju svima da ostanu kući, budu sigurni, da nose maskice, peru ruke i čuvaju svoje najbliže. A vi, ako niste, pogledajte njihov video za pjesmu “Savjeti”.

 

 

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist