Imran Porča: Ganjajte svoje snove!


U vremenu kada smo okruženi negativnim vijestima mi Vam donosimo jednu drugačiju  priču o uspješnom mladiću iz našeg grada koji je bez ikakvog straha odlučio da hrabro utaba put svog života i ide za onim što voli.

Danas Vam donosimo priču o Imranu Porči, mladiću koji je rođen u Zenici, a koji je svoju sreću pronašao u košarci. Naime, Imran se odavno zaljubio u košarku, u sport svih vremena i nekako je cijeli svoj život podredio upravo njemu. Svoje prve košarkaške korake je napravio u KK Kengur, te nakon toga prelazi u OKK Čelik, gdje je zahvaljujući svojim trudom i talentom, svoju košarkašku karijeru podigao na veći nivo. Zahvaljujući uspjehu koji je ostvario u zeničkom klubu, Imran trenutno trenira u belgijskom košarkaškom klubu ION Waregem.

Na pitanje zašto baš košarka, Imran kaže da se je okušao u više različitih sportova, ali da mu je samo košarka bila posebna i pružala mu potpuno drugačiji osjećaj.

Jako je teško opisati šta mi košarka zapravo predstavlja. Jednostavno ne bih mogao zamisliti svoj život bez toga. To je moj izlaz iz realnosti, mjesto gdje zaboravim na sve svoje probleme, gdje sam uvijek sretan i nasmijan – govori Imran

Imran dodaje, da se njegova ljubav prema košarci desila sasvim spontano, te da je nakon prvog dodira sa košarkaškom loptom i prvog treninga ostao zaljubljen u ovaj sport.

Pored toga što trenira za belgijski košarkaški klub, Imran studira i medicinu upravo u Belgiji. A s obzirom da su mu, zbog nastale situacije povodom virusa Covid-19, odgođeni treninzi odlučio je da svoje slobodno vrijeme provede na koristan način, volontirajući u jednoj od bolnica u Belgiji.

S obzirom da prkosna Bosna i Hercegovina ne grli našu uspješnu omladinu i ne pruža im potrebnu podršku, Imran je još jedan primjer koji je za uspješniju karijeru morao potražiti drugo nebo i bolje uslove.

Bilo je preteško ostaviti roditelje, prijatelje i još mnogo toga i otići van Bosne radi potrage za boljim životom. Iskreno se nadam da će se situacija promijeniti u našoj zemlji i da mladi ne moraju napuštati  mjesto gdje su rođeni samo da bi imali neki bolji život za sebe i buduću porodicu.

Nadamo se i mi da će neke buduće generacije moći slobodno ostvarivati svoje snove, ambicije i želje u našoj divnoj Bosni i Hercegovini, bez ikakvih prepreka i potreškoća.        Imran je divan primjer kako se snovi mogu ostvariti, ukoliko dovoljno želite i vjerujete, prvenstveno u sebe i u to da možete.

Poručio bih svima da ganjaju svoje snove, koliko god se oni činili ludi i neostvarivi.

Imran za kraj našeg razgovora poručuje da se svi međusobno pomažemo i budemo podrška jedni drugima, pogotovo u ovako teškim trenucima. Radiyoaktivna ekipa Imranu i svima onima koji se ne boje sanjati sreću u ostvarivanju snova.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist