Podrška građana Zenice u vanrednoj situaciji


Aplauz doktorima i medicinskim radnicima” je globalna kampanja na društvenim mrežama kojom građani u zemljama pogođenim korona virusom izražavaju podršku izlaskom na balkone i aplaudirajući doktorima, medicinskim radnicima. Na društvenim mrežama kruže slični videozapisi iz Italije, Španije, Njemačke, Francuske i zemalja regije.

Građani Zenice svaku noć pružaju podršku doktorima, medicinskim radnicima, ali i svim drugim službama koji se trenutno izlažu najvećim rizicima i rade na usluzi građanima dok traje pandemija korona virusa. Naime, svaku večer u 20:00 građani Zenice podršku pružaju aplauzom, ali i komentarima ”hvala vam doktori” koji se itekako čuju sa balkona građana Zenice.

Međutim, jedan od sugrađana Zenice odlučio je da podršku pokaže na drugačiji način. Kerim Demiri svaku večer emituje audio-vizuelnu projekciju u 20:00 sati kao podršku doktorima i medicinskim radnicima, ali i svima nama u ovom vanrednom stanju.

U situaciji koja nas je zatekla, itekako je potrebna podrška svima nama. Kako svima koji pružaju svoju pomoć kroz svoju struku, tako i nama koji se na svojstven način borimo protiv situacije u kojoj smo. Prije svega, cilj mi je da na potpuno drugačiji način dođem do ljudi, te da im tako prenesem važnu poruku da ostanu u kući i da se pridržavaju svih mjera. Svakako su svi videi koji se emituju popraćeni audio sadržajem, dakle muzikom, osobito da na neki način ubijem dosadu kod ostalih, na kreativan način. Zajednička podrška nam je potrebna, posebno sad. ”- rekao je Kerim Demiri za radio ”Active”.

Da građani pokazuju solidarnost i jedinstvo u trenutnoj situaciji, potvrdio je i Demiri:
Nažalost, samo nas ovakve situacije spajaju, u ovakvim situacijama iskazujemo solidarnost jedni prema drugima. Naravno, ne bih da se osvrćem na negativnosti koje su nam mediji pripremili.

Audio-vizuelni sadržaj koji Kerim Demiri emituje svaku noć u 20:00 možete pogledati klikom ovdje.

Podsjećamo da se itekako trebamo pridržavati svih mjera prevencije kako bi smanjili rizik.
Vrijeme koje provodite u svojim kućama kako bi zaštitili sebe i druge iskoristite na najbolji mogući način. Elmin Marevac je upravo to uradio i za vas kreirao sadržaj kojim možete povećati mjere prevencije u trenutnoj situaciji, ali naravno pridržavati se istih kada vanredno stanje prođe. Mjere prevencije kao vizuelni sadržaj možete pogledati ispod:

Autor teksta: Jasmina Horić

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist