Humanitarni, zabavno-edukativni program “Druženjem do osmijeha”


Humanitarni, zabavno-edukativni program “Druženjem do osmijeha” održat će se u prostorijama Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba s poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju u Zenici 12.03.2020. godine, sa početkom u 11:30 sve do 13:00 sati, dakle 90-minutno druženje.

 

Kako ističu organizatorice programa “Druženjem do osmijeha” Nejra Serdarević i Ayše Čankaya, cilj druženja jeste, osim što zaista žele organizovati dan za pamćenje osobama s poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju, podsjetiti sugrađane da u našoj zajednici postoje djeca sa potečkoćama u razvoju, koja su često, nažalost, lišena svih zabavnih događaja. Upravo zbog nemogućnosti samostalnog dolaska i prisustva, odlučile su da im organizuju zabavu u školi po njihovoj mjeri, gdje će moći neometano pratiti i prisustvovati zabavi.

Plan programa “Druženjem do osmijeha”:

Na samom početku će biti uvodni dio / govor dobrodošlice od strane organizatorica. Prva tačka programa jeste sviranje na gitari jednog od volontera, zatim govor gostiju, predstavnika uniformisanih lica, odnosno druženje sa policajcima, vojnicima i vatrogascima. Također, predviđena je izvedba gostujuće plesne grupe sa zajedničkom tačkom za svu djecu sa prilagođenim pokretima. Kroz razne igre, muziku, ples i druženje s volonterima, došli bi do krajnjeg dijela, te podjele paketića svim učenicima, kojih ima ukupno 52. S tim bi bila zaključena ovogodišnja zabava.

Pošto je ovo vid zabave, odnosno programa za koji se prikupljaju sredstva za realizaciju, u slučaju da ostane viška sredstava, organizatorice su odlučile da će im pronaći i kupiti adekvatnu spravu za realizaciju nastave u budućnosti, odnosno, neki vid didaktičkog materijala, koji će im zaista biti od koristi.

Ako ste u mogućnosti da donirate novac ili slatkiše za ovu zabavu, možete kontaktirati organizatorice na:

Viber brojeve: 062-287-315 i 060-305-4596, kao i na FaceBook profile, Nejra Serdarević i Ayše Čankaya; a bilo koju vrstu finansijskih sredstava, ili donacija u vidu slatkiša ili dekoracija za salu, možemo dogovoriti ličnim preuzimanjem.

“Nadamo se što većem odazivu, jer je ovo već idealno organizovana prilika za potencijalne donatore, sve sponzore, te pojedince ili grupe. Dakle, svoje dragocijeno vrijeme nećete izgubiti, a svojim doprinosem u vidu donacija, u skladu sa mogućnostima, poboljšali biste  sadržaj zabave i paketića koje spremamo. Također, na taj način bi ispunili, rekle bi, svoju moralnu obavezu, zbog koje ćete se ispunjenije osjećati, jer će sigurno usrećiti djecu, koja su zbog svog stanja, nažalost marginalizirana. Stoga odazovimo se ovoj akciji, jer naše malo, mnogo je u njihovim očima.” – istake su organizatorice Nejra i Ajše

Fotografija preuzeta sa: www.zenicablog.com

Tekst: Ajla Mrkaljević


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist