Poziv: Postani vršnjački edukator BMK-a


Ukoliko imaš između 15 i 19 godina i želiš da naučiš nešto više o zdravim životnim navikama i ponašanjima, onda je pravo vrijeme da se prijaviš na učešće na dvodnevnom treningu za vršnjačke edukatore.

 

Udruženje za brigu i opšta prava djece „Naša djeca“, u sklopu kojeg kao aktivnost djeluje i Budi Muško Klub Zenica, za koji ste već toliko puta čuli, organizuje dvodnevni trening vršnjačke edukacije 22. i 23. februra, 2020., koji će ojačati kapacitete Budi Muško Kluba pomoću treninga sa iskusnim trenerima, nakon kojeg, ukoliko budeš odlučio/la prijaviti se, možeš postati vršnjački edukator/ica.

 

Dvodnevni trening vršnjačke edukacije koristiće metodologiju Programa Y, razvijenom od strane CARE International Balkans. Ovaj program je dobitnik više različitih nagrada u oblasti obrazovanja mladih. Sveobuhvatni cilj Programa Y je promocija i usvajanje zdravih životnih stilova i nenasilnog ponašanja među mladima osporavanjem rodnih stereotipa. Ovaj program nastoji da izgradi vještine koje su potrebne mladićima i djevojkama za razvijanje zdravih odnosa zasnovanih na rodnoj ravnopravnosti, za shvatanje svog fizičkog i emocionalnog razvoja afirmišući kulturu nenasilja.

 

A i dalje zainteresovan/a i želiš biti dio promjene? Ako je tako, svoj CV pošalji na mail emina.ndjecaze@yahoo.com i čekaj povratnu informaciju o narednim detaljima.

 

Rok za prijave je 18.02.2020 do 16:00!

 

Broj mjesta za učešće na treningu za vršnjačke edukatore je ograničen. Mladi koji prođu trening za vršnjačke edukatore bit će u narednom periodu angažovani za vršnjačku edukaciju.

Ukoliko te ni ovo nije zainteresovalo toliko, da se prijaviš, pogledaj i promo video Budi Muško Kluba (klik na riječ) i vidjet ćeš, kako već tražiš svoj CV da ga pošalješ.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića II (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II”, koji je podržava Vlade Švicarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Bosna i Hercegovina.”

 

#YMI #CareInternational #CARE #ProgramY #SvicarskauBiH #AustriaDevelopmentAgency


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist