Josip Pandža: “Uz pomoć publike nadam se pobjedi”


Jučer, 23.01.2020. godine, u prostorijama OKK “Čelik” održana je press konferencija povodom odigravanja utakmice 13. kola A1 lige između OKK “Čelik” i KK “Bosna Royal” koja je na rasporedu u subotu, 25.01.2020 godine, u Gradskoj areni Zenica.

 

Ova utakmica nosi epitet derbija s obzirom da su ove dvije ekipe na čelu tabele A1 Lige. Prisutnim novinarima obratili su se Kenan Uzunović, član rukovodstva kluba, Josip Pandža – trener, te igrači Namik Varupa i Anes Podojak. Očekuje se veliki broj gledatelja na svojevrsnom bh klasiku, duelu nekada velikih rivala u najvišem rangu bh košarkaškog takmičenja, a rukovodstvo kluba je preduzelo sve mjere da utakmica bude organizovana na najvišem nivou.

“Očekuje nas derbi kola, dolazi nam “Bosna” koja ima samo jedan poraz i to upravo od našeg kluba. Kada je u pitanju organizacija utakmice, očekujemo dobro popunjenu zeničku Arenu. Najavili su nam se brojni klubovi, kako iz Zenice, tako i iz drugih gradova. Očekuje nas sigurno košarkaški spektakl, a na poluvremenu će svoju tačku imati i klub ritmičke gimnastike “Čelik”, tako da apelujem na publiku da ih podrži, kako i nas na utakmici. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama doći do nove pobjede. Ovom prilikom vam predstavljamo i naše nove dresove s našom domaćom kompanijom, tako da očekujem saradnju s njima na duži period. Želimo ubrzo otvoriti Fan shop našeg kluba, tako da imamo dosta planova za naredni period, a jedan je svakako od tih ulazak u viši rang takmičenja.”, rekao je Uzunović.

Novi trener OKK Čelika Josip Pandža u svojoj prvoj utakmici na kormilu Zeničana ostvario je pobjedu u Živinicama, osvrnuo se na taj meč, ali i na predstojeći duel protiv Bosne.

“Pred nama je klasik bh. košarke, derbi prvenstva i kola. Jedna velika euforija se stvara u Zenici, mi pokušavamo ostati staloženi i mirni. Ne smijemo podleći prevelikim očekivanjima i euforiji. Radimo kvalitetno, ali ni blizu ne izgledamo kako bih ja želio. Mislim da će vremenom to sjesti na svoje mjesto. Protiv Bosne očekujem bolju partiju nego u Živinicama, gdje smo u meč ušli malo i podcjenjivački, ali na kraju smo se provukli i pobijedili. “Bosna” je ozbiljna ekipa, imaju dobrog mladog trenera i petorku koja je za višeg ranga. Uigrani su i dobro fizički spremni, ali imamo i mi kvalitete, a ako uspijemo provesti tu veliku borbenost i povezati timsku igru, uz pomoć publike nadam se pobjedi. Imamo probleme sa sastavom, imali smo i u Živinicama, ali ne želim pričati o nekim našim unutarnjim stvarima. Keso je počeo trenirati, Maksimović još ne, nadam se da će svi biti na dispoziciji u subotu.”, kaže Pandža.

Iskusni centar ekipe Čelika je svjestan snage narednog protivnika, ali ističe da je Čelik jedina ekipa koja je uspjela da pobijedi Bosnu u dosadašnjem dijelu prvenstva.

“Derbi kola nas očekuje, biće velika borba na terenu, zato nam treba velika podrška s tribina, kako bi nam bili šesti igrač. Bosna je veoma kvalitetan tim, imaju dobrog trenera, sjajnog organizatora igre Peljtu, te dvojac ispod koša Dragolja i Guzonjića. Oni su na okupu od početka sezone, dobro treniraju i igraju. Mi smo ih dobili u Sarajevu u samom finišu, nadam se da možemo isto ponoviti u subotu na domaćem terenu.”, rekao je Varupa.

Mladi talentovani igrač zeničkog ligaša Anes Podojak i ove sezone igra jako dobro, a od njega se i u ovom meču očekuje još bolja igra.

“Očekuje nas teška utakmica, ali ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice mislim da možemo slaviti. U posljednjih par utakmica kod kuće smo imali veliku podršku s tribina, nadam se da će dvorana biti dobro ispunjena, te da ćemo uz pomoć navijača doći do pobjede.”, kazao je Podojak.

Za zeničkog ligaša ovo će biti prilika da se dokaže pred domaćom publikom, a za goste da se revanširaju za poraz iz prvog dijela lige. “Bosna Royal” u Zenicu stiže sa prve pozicije sa omjerom 11:1 u pobjedama i sa 23 poena, dok je Čelik drugoplasirani sa omjerom 8:4 i 20 bodova.

Utakmica 13. kola A1 lige “Čelik”-“Bosna Royal” igra se u subotu 25. januara u Gradskoj areni “Huejin Smajlović” Zenica u 19 sati.

Ovim putem ekipa Radiya Active poziva sve ljubitelje košarke da dođu i podrže OKK Čelik kako bi zajedno stigli do vrlo važne pobjede.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist