Zenički bend BruhUuhu nominovan za Music Award Ceremony 2020


MAC (Music Award Ceremony) predstavlja formalnu svečanost na kojoj se odaje počast izvrsnosti profesionalca u muzičkoj industriji regiona, a muzičko – zabavni događaj okuplja najpopularnije regionalne zvijezde. Najveći muzički spektakl ikada viđen u ovom dijelu Evrope, Music Awards Ceremony (MAC 2020), biće održan po drugi put 2020. godine u Štark Areni u Beogradu, u organizaciji i produkciji Skymusic-a.

 

MAC spaja sve žanrove muzike – od pop muzike, roka, preko narodne, do hip-hopa i trepa, a najbolje u svakoj kategoriji i nagrađuje. Ove godine uključeno je čak 16 kategorija.

Zenički bend koji nosi naziv Bruhuuhu nominovan je u kategoriji Novi Izvođač i to sa pjesmom Dance. Ova numera je objavljena u mjesecu aprilu ove godine. Pored ove pjesme i spota, bend je objavio još dvije pjesme i to “Trust” i “DJMonkey”.

Članovi benda se nadaju da će publika koja preferira alternativniji zvuk izabrati BruhUuhu kao bend za kojeg će glasati. Ukoliko želite podržati Bruhuuhu iz Zenice, možete za njih glasati ovdje. Sa jedne e-mail adrese možete glasati deset puta za istog izvođača.

Napominjemo da je Bruhuuhu nakon završetka snimanja prvog dijela albuma, tačnije 5 pjesama, održao Live session za uži krug prijatelja i saradnika grupe. Session je realizovan u prostorijama community RadiYO Active-a u čijem studiju se i snima album. Live session je snimljen, te će biti objavljen na Youtube kanalu Bruhuuhu music. Videa će biti na kanalu objavljivana svake subote počevši od 21.12.2019. u 11.00 sati. Prvi video možete pogledati ovdje, a već naredni video nas očekuje 28.12.2019. godine, također na kanalu benda.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist