Aktivni RadiYo Građani #5 – Sloboda izražavanja sa Zlatanom Musićem


U četvrtak 5.12.2019. godine, u Café Bar Bonaparte u Zenici, održat će se peta po redu panel diskusija u okviru projekta “Aktivni RadiYo Građani” koji sprovodi Udruženje “Naša djeca” Zenica uz podršku Evropske unije. Ovog puta ugostit ćemo Zlatana Musića ispred OSCE Misije koji će govoriti na temu slobode izražavanja. Panel diskusija će se održati sa početkom u 18 sati.

Može se reći da je sloboda izražavanja danas ugrožena u sferi medija, sve više je pritiska i napada na novinare. Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja. To pravo obuhvaća slobodu zadržavanja mišljenja bez vanjskih pritisaka, te slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg sredstva javnog priopćavanja i bez obzira na granice. Mediji moraju imati slobodu da objektivno izvještavaju stanovništvo. Međutim, može li se sloboda izražavanja iskoristiti za manipulaciju i širenja neistine? Upravo ćemo o kršenju prava slobode izražavanja i zloupotrebe istog razgovarati sa Zlatanom Musićem.

Ko je Zlatan Musić?

Zlatan Musić je magistrirao u oblasti Odnosi s javnošću sa specijalizacijom u medijima, informacijskoj i komunikacijskoj politici na Centralno-evropskom univerzitetu u Budimpešti. Ranije je radio za medijske odjele Specijalnog predstavnika/ureda visokog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini, te Balkanske mreže za istraživačko izvještavanje, gdje je bio službenik za razvoj i komunikacije. Njegovo prethodno projektno iskustvo uključuje dizajniranje komunikacijskih strategija za suzbijanje nasilnog ekstremizma, antikorupcijske, rodne, medijske slobode i inicijative medijske pismenosti.

Projekt “Aktivni RadiYo Građani” se upravo i bavi temom medijske pismenosti, te i vama pruža priliku da govorite o tome. Ukoliko smatrate da (ne) znate dovoljno o medijskoj pismenost slobodi izražavanja ili imate želju da podijelite svoje mišljenje sa nama, dođite na petu panel diskusiju kako bismo pričali o ovoj temi, jer mi želimo da čujemo i vas.

Svoju potvrdu dolaska, prethodno izvršite putem maila: activezenica.event@gmail.com


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist