Održan Job Fair u Sarajevu


Job FAIR je 11. po redu sajam zapošljavanja za studnte i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije, koji je organizovan od strane članova udruženja EESTEC, 4. i 5. novembra ove godine u Sarajevu.

 

Job FAIR je dobra prilika za razgovor između inžinjera i studenata. Kroz razgovor studenti mogu dobiti najbolju sliku o samom radu i prilikama, a i ono najbolje – upoznati potencijalne buduće kolege.

“Isatis kompanija i ove godine je učestvovala u ovom sajmu i jako smo zahvalni organizatorima i studentima koji su se zanimali za našu kompaniju i postavljali nam brojna pitanja. Smatramo da studenti često propuštaju priliku da pokažu svoje znanje i vještine, te da svojim trudom, odgovornošću i interesovanjem mogu postići mnogo.” – izjavili su predstavnici Isatis kompanije koji su se predstavili na ovom sajmu.

Da je IT karijeru moguće graditi u BiH govori i podatak da je sektor informacijskih tehnologija u našoj zemlji od 2010. do 2017. godine doživio veliku ekspanziju od čak 72 posto, a plate IT stručnjaka su u samome vrhu, mnogo iznad državnog prosjeka.

IT industrija je karakteristična po velikoj zastupljenosti mladih među zaposlenicima kompanija te  između 60 i 70% njene radne snage u BiH čine mladi kadrovi do 35 godina starosti. Povodom toga bitno je da se ohrabre svi studenti nekih od IT fakulteta da iskoriste sve svoje prilike i da se prijave na plaćeno stažiranje i ostale ponude koje brojne kompanije nude, kako biste stekli iskustvo i učili od najboljih inžinjera.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist