Elektro nota Radija Active


Emisija ”Elektro nota” se emituje na talasima radija Active svakog petka od 18:00 sati, a emisiju vodi i uređuje Berina Lušija.

Glavni cilj emisije jeste promovisanje svih žanrova elektronske muzike, te raznih DJ-eva i novih stvari iz ovog opusa. Ono što je karakteristično za ovu emisiju jeste da upravo Vi možete, ukoliko ste DJ, poslati Vaš set na mail redakcija@activezenica.org, te gostovati u pomenutoj emisiji. Dakle, osim za svjetske DJ-eve, uvijek ima mjesta i za lokalne, koji bi jednog dana mogli postati svjetski.

„Mislim da se u našem gradu treba mnogo više promovisati kvalitetna elektronska muzika. Željela sam da, nakon moje koleginice Ajle Heralić, preuzmem ovu emisiju i nastavim da na ovaj način doprinosim promovisanju raznih DJ-eva i raznih žanrova. Koncept emisije se malo razlikuje od emisije koju je moja koleginica vodila, ali ono što je zajedničko jeste ljubav prema elektro-muzici. Zato bih svakako poručila čitateljima/slušateljima da se svakog petka prepuste elektronskim talasima.“ – kaže Berina za radiYo Active.

Također, ono što je zanimljivo jeste da u toku emisije možete pisati Vaše muzičke želje  u inbox,  facebook-a ili instagrama Active radija, te možete uživati u Vašoj željenoj elektro noti.

U ovom gradu, prema riječima Berine, još uvijek ne vlada velika zainteresovanost za ovu vrstu muzike, ali ono što je pozitivno jeste da broj ljubitelja raste.

„Mislim da ova sredina ima jako malo dešavanja vezanih za elektronsku muziku. Do prije neke godine smo imali čuveni Lunar festival, no međutim i to je ugašeno. Grad treba dati priliku nečemu što je kvalitetno, a što nije šund. To se svakako može postići, evo ja sam iskoristila radio kao platformu za promovisanje, a ako bude prilike za još neki doprinos svakako ću se angažovati“ – za kraj je poručila Berina.

A vi, dragi radiYoaktivci, budite i ovaj petak na elektronskoj frekvenciji.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist