Aktivni RadiYo Građani #3 – Panel diskusija sa Unom Telegrafčić


Tokom naših prethodnih događaja projekta Aktivni RadiYo Građani, sa našim gošćama, Velidom i Hanom, razgovarali smo općenito o medijskoj pimenosti, ali i odgovornostima prilikom plasiranja sadržaja u javnost.

A sada? Znate li kakvi su zakoni koji određuju rad novinara? Znate li koje su sankcije ukoliko dođe do lažnih vijesti i klevete?

U četvrtak 26. 09. sa početkom od  18:00h, u Clubu 072 (Biznis), organizuje se treći po redu događaj na kojem ćemo sa našom ovomjesečnom gošćom Unom Telegrafčić razgovarati o medijskom pravu.

Ko je Una Telegrafčić?

Una Telegrafčić u udruženju BH novinari radi od 2012. godine na poziciji pravnice/koordinatorice u Liniji za pomoć novinarima gdje obavlja poslove pružanja besplatne pravne pomoći novinarima i medijskim uposlenicima, pisanja dopisa policijskim i pravosudnim institucijama, Ministarstvima, Inspekcijama rada, vlasnicima i urednicima medija i sl. Stekla iskustvo u radu na predmetima iz oblasti medijskog prava kao i zastupanje novinara na sudskim raspravama. Učesnica i predavačica na Forumu za advokate i pravnike kao i zaposlene u pravosuđu u Albaniji i BiH; Medijskoj školi etike –Vijeće za štampu BiH na temu govora mržnje; Situaciono testiranje diskriminacije LGBT osoba – Asocijacija za demokratske inicijative, te predavač iz oblasti slobode izražavanja i standarda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu i iz oblasti uspostavljanja besplatne pravne pomoci u Crnoj Gori.

O projektu “Aktivni RadiYo Građani

Projekat se bavi rješavnjem i suzbijanjem problema nedovoljne medijske i informacijske pismenosti na području grada Zenice. Zbog nedostatka prilika za edukaciju, uloga medija se pogrešno interpretira i građani nemaju mogućnost da raspoznaju pravu istinu u medijima i njihovu svrhu, te su često žrtve nedovoljno sigurnog medijskog okruženja i neodgovornog rada u medijima, ali i neodgovornog korištenja informacija koje plasiraju mediji. Projekat „Aktivni RadiYo Građani“, koji je podržan od strane Evropske Unije, i vama pruža priliku da govorite o ovim temama.

Ukoliko želite da proširite svoje znanje iz oblasti medijske pismenosti i medijskog prava, želite da znate koje su zakonske procedure prilikom kršenja novinarske pozicije, ili jednostavno želite podijeliti sa nama svoje mišljenje i iskustvo, pridružite nam se na ovom događaju.

Svoju potvrdu dolaska izvršite putem maila event@activezenica.org


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist