Aktivni RadiYo Građani #2: Panel diskusija sa Hanom Kazazović


U četvrtak 29. avgusta sa početkom od 18 sati, u bašti Udruženja „Naš most“, organizuje se druga po redu aktivnost projekta „Aktivni RadiYo Građani“ – interaktivno druženje „Prije klika – publish“ sa Hanom Kazazović (Cyber Bosanka).

Sa pojavom  sve modernije tehnologije, svako od nas sve više ima priliku da kreira neku vrstu sadržaja i to podijeli sa drugima na internetu. Svakodnevno se susrećemo sa mnoštvom tekstova, tema, ali i komentara. Svaki taj tekst, svaki komentar i svaka riječ ima težinu, a njen uticaj ne mora zavisiti od popularnosti autora.  Dakle, postoji određena odgovornost koju nosi autor teksta, a upravo na tu temu govorimo sa Hanom Kazazović, poznatijom pod imenom Cyber-Bosanka.

Ko je Hana Kazazović?

Hana Kazazović je rođena u Zenici, gdje danas radi i živi. Hana se, potkraj prve decenije dvijehiljaditih i ogromne ekspanzije blogerskih platformi u BiH, profilirala prvo kao sjajna blogerica koja je pisala pod pseudonimom, a potom je 2009. pokrenula blog Cyber-Bosanka pod svojim imenom. Od tada do danas, Cyber-Bosanka je jedan od najčitanijih blogova u BiH, a Hana je postala sinonim za uspješan rad na blogu.

U protekle dvije godine je dosta vremena provela putujući i upoznajući ljude i mjesta u Bosni i Hercegovini, te pišući o njima. Posjetila je 30 gradova u BiH i uradila 120 intervjua, te tako uradila puno na promociji ove zemlje i onog najboljeg u njoj. Osim Bosne i Hercegovine često se bavi temama sigurnosti na internetu, medijske pismenosti i online nasilja, jer smatra da je internet super stvar,  ali ako ga koristimo sigurno i pametno.

Šta je projekat “Aktivni RadiYo Građani”?

Projekat se bavi rješavnjem i suzbijanjem problema nedovoljne medijske i informacijske pismenosti na području grada Zenice. Zbog nedostatka prilika za edukaciju, uloga medija se pogrešno interpretira i građani nemaju mogućnost da raspoznaju pravu istinu u medijima i njihovu svrhu, te su često žrtve nedovoljno sigurnog medijskog okruženja i neodgovornog rada u medijima, ali i neodgovornog korištenja informacija koje plasiraju mediji. Projekat „Aktivni RadiYo Građani“, koji je podržan od strane Evropske Unije, i vama pruža priliku da govorite o ovim temama.

Ukoliko smatrate da (ne) znate dovoljno o medijskoj pismenosti ili želite da pokrenete svoj blog ili čujete iskustvo Hane Kazazović, dođite na drugu po redu panel diskusiju kako bismo pričali o ovoj temi i razmijenili mišljenja. Jer, mi želimo da čujemo i vas.

Svoju potvrdu dolaska, prethodno izvršite putem maila: activezenica.event@gmail.com


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist