Da li me znate? – Mevlida Šišić


Novo izdanje rubrike “Da li me znate?” posvetili smo petnaestogodišnjoj djevojčici Mevlidi Šišić. A zašto baš njoj baš njoj, saznat ćete u narednim redovima.

“Kao neko ko ima stariju sestru, nekako je sve išlo brže nego kod ostatka mojih vršnjaka” – rekla je Mevlida.

Mevlida je od svoje 11. godine već čitala knjige ozbiljnjijeg sadržaja i samim tim dobijala ideje sa svih strana.

Planove kao planove za budućnost nemam, nekako uvijek se vratim na ono “Daj vremenu vremena” -kaže Mevlida. Mada svi težimo da usavršimo ono što volimo i u čemu uživamo, ona se nada da će za par godina imati dovoljno usavršeno pisanje da pokrene i karijeru pisanja. Svoje prve priče i sastave počela je da piše baš kao mala, a nešto ozbiljnjije je počela da piše s 12 godina.

Moje prve priče su nastale kada sam bila baš mala, kao što je već navedeno, a sve o pisanju je počelo kada nam je nastavnica rekla da postoji neki konkurs za literarne radove i da bih ja trebala da napišem sastav na temu “Nasilje nad ženama” -priča Mevlida.

Kada je stigla kući i sjela da piše, riječi su se same pisale iako joj ni sada nije jasno kako. Predala je rad i nije joj ni palo na pamet da je taj rad tako dobar i da će upravo taj za par sedmica osvojiti 1. mjesto. Par njenih radova je izašlo na raznim stranicama, a rad koji je osvojio 1. mjesto je izašao u i u knjizi. Nagrade koje je dobila za takav uspjeh su većinom bile diplome, na kojima je ona zahvalna i kojima se ponosi. Za ovako nešto potrebno je puno podrške, a Mevlida je takvu dobila od svoje porodice. “Najveću podršku imam od svoje porodice, koja me naravno i podstiče za dalji napredak” – rekla je Mevlida.

Mevlida je ostavila poruku za svu djecu i svoje vršnjake, a ona glasi: “Živite svoje snove, radite uvijek ono što volite, jer jedino tako ćete uspjeti u životu”.

Tekst: Asja Babović


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist