Druga po redu kampanja „Trčimo zajedno za dječiji osmijeh“


Ove godine u sklopu Olimpija Run Fest-a kilometri spajaju kroz kampanju „Trčimo zajedno za dječiji osmijeh“.

Fondacija za podršku i razvoj mentorskih programa “Stariji brat, starija sestra” i Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE, uz podršku Udruženja Marathon Sarajevo po drugi put organizuje kampanju “Trčimo zajedno za dječiji osmijeh”.

U prošloj kampanji je učestvovalo 60 trkača i skupljeno je ukupno 7.500 KM. Prikupljena sredstva, zajedno sa sredstvima drugih donatora, su omogućila da uključimo 160 djece iz sedam različitih gradova u program “Stariji brat, starija sestra”. Program je nastao prije 15 godina u BiH, a cilj mu je socijalno uključivanje djece i promocija zdravog načina života, ali i uključivanje mladih u volonterski i društveno koristan rad.

Djeca koja su uključena u Program dobijaju podršku kroz druženje sa volonterima/kama, a koji su obučeni za uloge „starije braće“ ili „starijih sestara“. Na taj način, volonteri im postaju oslonci u njihovom odrastanju. Zbog porodičnih odnosa ili specifičnih životnih okolnosti djeci nedostaju pozitivni životni uzori. Program nudi priliku da djeca grade kvalitetne odnose sa svojom „starijom braćom/sestrama“ poboljšavajući njihove socijalne vještine  koje su osnova za jačanje njihove ličnosti ali i odgovornog stava ka društvu.

Kako to izgleda odnos “braće“ i „sestara“ najbolje se može vidjeti u ovom kratkom videu

Pozivamo vas da i vi pružite podršku ovom Programu kroz učešće u kampanji „Trčimo zajedno za dječiji osmijeh vol.2“. Prijaviti se možete klikom na ovu formu, bez obzira da li ste profesionalni trkač, rekreativac ili želite spojiti zdrav način života i pri tome učiniti dobro djelo.

U sklopu festivala trčanja „Olimpija Run Fest“ možete se prijaviti za jednu od sljedećih utrka: Sarajevo Sberbank polumaratonG-Drive štafetni polumaraton ili Novo Nordisk Fun Run. Da biste bili dio kampanje „Trčimo zajedno za dječiji osmijeh“ i podržali zdravo odrastanje djece potrebno je da se prijavite na jednu od prethodno tri navedene utrke Festivala. 

Pozivamo pojedince i  kompanije da se, osim u aktivnosti trčanja, uključe i u kupovinu kilometara koje će istrčati trkati i trkačice u sklopu Kampanje. Kupovinom „kilometara koji spajaju“ pomažete da Program „Stariji brat, starija sestra“ i u narednom periodu.

Svaki kupljeni kilometar pomaže spajanju jednog djeteta sa „starijim bratom/sestrom“ i omogućava njihovo jednogodišnje druženje i nastavak Programa „Stariji brat, starija sestra“ i u budućnosti.

Cijena jednog kilometra iznosi minimalno 10 KM, a uplate je moguće izvršiti direktno na žiroračun Fondacije za podršku i razvoj mentorskih programa „Stariji brat, starija sestra“:

Naziv banke: UniCredit bank d.d.

Broj računa: 3387302229533649

Za više informacije možete se javiti putem e-maila kampanja@prevencija.ba ili putem telefona 062 959 186.

Podsjećamo, festival trčanja „Olimpija Run Fest“ se održava 15. septembra 2019. godine ispred Sarajevo City Centra.

Trčite i Vi zajedno za dječiji osmijeh i kupite kilometre koji spajaju!


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist