Lokativni instrumental predstavlja serijal emisija za osnovce u dilemi


Nakon osnovne škole, većina djece nalazi se u dilemi koju srednju školu upisati.  Školski sistem nije ni blizu savršenog, većina srednjih škola nema praktičnu nastavu, a i izbor nije velik.

Budući da su Adna i Hena, voditeljice emisije Lokativni instrumental, završna godina osnovne škole, odlučile su u svojoj emisiji  posvetiti pažnju srednjoškolskom obrazovanju, te odgovoriti na pitanja većine svojih vršnjaka i tako im pomoći u izboru (čitaj: skratiti muke).

One će vam, počevši od ove sedmice, predstaviti serijal u kojem će u svojim emisijama predstavljati srednje škole.

Kraj osnovnog obrazovanja i prelazak u srednjošolsko zna biti veoma stresan period u životu djeteta. Odabir škole, a samim tim i prva smjernica za izbor budućeg zanimanja, možda su čak i prve važnije odluke koje će dijete donijeti. Pored toga, dolazi  i do razlike u mišljenju roditelja i želja djece, što predstavlja dodatni problem i stres za dijete.

Kako bi sagledali stvari iz više uglova, te upoznali se sa  programom svih škola, čuli iskustva učenika, a na kraju i donijeli pravu odluku, pratite ovaj serijal.

Prvo izdanje serijala  možete poslušati već u subotu, a prva će biti predstavljena Medicinska škola u Zenici. Naravno, kako bi priča bila potpuna, Adna i Hena ugostiti će učenice Medicinske škole, Ajlu Beganović i Hanu Šarić.

Emisiju lokativni instrumental možete slušati svake subote u terminu od 15 do 16h.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist