Budi dio AIESEC avanture


Lokalna kancelarija AIESEC-a u Zenici organizuje prezentaciju pod nazivom “Budi dio AIESEC avanture”.

Prezentacija će se održati 10.05. 2019. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici u dvorani 2 od 14:00 do 16:00 sati.

Svi prisutni će imati priliku da saznaju nešto više o AIESEC-u, najvećoj omladinskoj organizaciji na svijetu, o njenoj misiji i viziji. Ovo je također idealna prilika da se mladi upoznaju sa svim mogućnostima koje organizacija nudi.

Pored članova lokalne kancelarije iz Zenice, ovom događaju se pridružuju kolege iz drugih AIESEC kancelarija iz BiH, koji će prisutnima pričati o njihovim “avanturama”.

Prijaviti se možete putem linka: https://forms.gle/hp5JMQrunLUvKogi7

AIESEC je trenutno najveća platforma za razvijanje liderskog potencijala kod mladih ljudi. AIESEC je međunarodna nevladina organizacija koja mladim ljudima pruža liderski razvoj i međukulturalne volonterske razmjene, kao i stručne prakse širom svijeta, sa fokusom na razvijanje mladih kako bi mogli pozitivno utjecati na društvo . AIESEC mreža obuhvata preko 70.000 članova u 126 zemalja, a međunarodno sjedište se nalazi u Roterdamu (Holandiji).

Ideja AIESEC-a nastala je 1938. godine, kada su predstavnici škola širom Evrope razmijenili informacije o različitim programima i školama biznisa i ekonomije. Studenti su sprovodili prakse u drugim zemljama uglavnom na vlastitu inicijativu, ali je došlo do zastoja zbog početka Drugog svjetskog rata. AIESEC je zvanično osnovan 1948. godine. Misija organizacije je “mir i ispunjenje ljudskog potencijala”. Cilj je proširiti razumijevanje nacije širenjem shvatanja pojedinaca, promenom svijeta po jednoj osobi. AIESEC u Jugoslaviji je nastao 1953. godine, te samim tim i u Bosni i Hercegovini.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist