U rubrici “Da li me znate?” predstavljamo Ahmeda Patkovića i Emana Sarajlića


U našem gradu žive jako talentovana djeca koje se trude i rade sve kako bi ostvarili svoje želje, a mi smo ovog puta razgovarali sa Ahmedom i Emanom.

“Moje ime je Ahmed Patković. Idem u Drugu gimnaziju i imam 15 godina. Fudbal treniram već 8 godina na štoperskoj poziciji.”  Mnogi treneri su, kako kaže, govorili da ima potencijala i da treba da nastavim sa igrom i karijerom, pa ih je poslušao.

Pored Ahmeda, u jednoj od emijsija “Duo smišlja”, ugostili smo i Emana Sarajlića. Eman ima 15 godina i također ide u Drugu gimnaziju. Fudbal trenira već 6 godina na poziciji lijevog krila.

Ovi mladi fudbaleri treniraju u novonastalom klubu NK “Sportin  g” Zenica. Istakli su kako imaju uzore čije karijere prate i na koje se ugledaju. Emanov uzor je Cristiano Ronaldo, a Ahmedovi su Paolo Maldini i Emir Spahić.

Najveća podrška ovim mladim talentima naravno jesu roditelji. Ahmed izdvaja svog dedu koji je jedan od njegovih najvećih navijača. Pitali smo ova dva mlada fubalera kako je uskladiti obaveze na što su oni rekli da nije teško ako se sve organizuje i redovno obavlja. Ahmed je dodao kako je “Sporting” novi klub u Zenici, ali da za sada imaju najbolju opremu i najbolje trenere.

Ovi mladi Zeničani mnogo su zahvalni svojim trenerima Danijelu Akrapoviću i Arminu Berbiću jer kako kažu bez njih ne bi bili gdje su danas. Iako imaju mnogo uspjeha njihov najdraži turnir jeste Bosansko-Hercegovački turnir održan u Areni Zenica. Ahmed je dodao da su mu draži rezultati ostvareni sa timom, nego kao pojedinac, što je svakako jako bitno kada je fudbal u pitanju. Najveći san ove dvije mlade nade fudbala jeste da zaigraju za reprezentaciju BiH i da brane boje svoje države. Za kraj tu su i njihove poruke za vršnjake:

“Za kraj bih preporučio svima da se bave nekim sportom, te da nađu klub u kojem će imati trenere u kojem će imati trenere koji će nastojati da uspijete u onom što volite” – rekao je Eman.

Ahmed poručuje da nađete klub u kojem će te biti poštovani i u kojem će razumjeti sve vaše probleme i gdje vas neće osuđivati ma koliko slabo igrali, već nastojati da vas poboljšaju.

Tekst: Lamija Hrustić, časopis “Smišljam”


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist