Udaj se za mene?!


Ljubav je motivacija, uzrok i povod da uradimo nešto, inspiracija i tema najljepših umjetničkih djela, ali i glavni pokretač u svakodnevnom životu. Ljubav u svemu postoji pa tako i u poslu, jer kada volimo svoj posao lakše nam je da ga obavljamo. Kada volimo ono čime se bavimo – bolji smo u tome, kada volimo nekoga – imamo snage za sve, a kada volimo sebe – ništa nam ne predstavlja prepreku.

I ako uopšte znam šta je ljubav, onda to znam zbog tebe. – Herman Hese

Mlade, kreativne, ambiciozne djevojke, Velida Skopljak i Zejna Husić-Mujić, koje su uz pomoć svoje ljubavi prema hobiju, kao što je dekoracija za svadbu, postale dio najvažnijeg dana dvoje mladih ljudi. U svakom poslu/ hobiju trebamo imati motivaciju, a i nešto što nam popravlja raspoloženje. Za Velidu i Zejnu, to je definitivno sretna i zadovoljna “mušterija”, odnosno buduća mlada. Kada su one sretne i oduševljene – i mi smo. – istakla je Velida.

Ideja im se javila sasvim spontano. U početku nisu ni slutile da će se uopće čuti za njih, u tom moru ponuda koje danas možemo vidjeti na Internetu.  Mi smo imale ideju, a oni su to prepoznali i hvala im na tome, jer su baš nama prepustili taj dio najvažnijeg dana u životu” – kazala je Velida.

Svoj hobi bi opisale kao MAŠTU i OPUŠTANJE. MAŠTU – jer bez mašte i kreativnosti nije moguće raditi, a OPUŠTANJE – zato što ne bi bilo moguće raditi neki posao, a da nas pri tome ne opušta, odnosno da nas zamara.

Ono čime se one vode kroz život jeste to da čovjek uči i saznaje dok je živ. Ne treba se plašiti neuspjeha, te da u tom strahu propustimo priliku da se izgrađujemo i budemo najbolji u tome što volimo.

Mi smatramo da je ovo jedna vrsta umjetnosti pa u tom slučaju može se reći da inspiraciju tražimo u svakom danu. Ništa određeno, ali maksimalno osluškujemo želje i zahtjeve naših budućih mladenki. Meni je zanimljivo to što mi svaki put naše mlade upozorimo i naglasimo da ta kićenica ili bidermajer neće biti identičan onom kakav su one poslale, baš iz tog razloga što mi u svaku narudžbu ubacimo, svjesno ili nesvjesno, nešto svoje odnosno drugačije. Naravno, mi to njima slikamo i ništa ne radimo bez njihovog odobrenja– istakla je Velida.

Koliko je vremena potrebno za izradu jednog kompleta dekoracije za svadbu?

Generalno, ne treba nam previše vremena. Jedini razlog zašto želimo i tražimo da nam se narudžba zakaže minimalno 15 dana prije preuzimanja jeste nabavka materijala, jer želimo da sve bude onako kako žele. A, inače za izradu, ukoliko nam prilike dopuštaju da radimo zajedno, narudžba bude gotova za neka 3-4 dana ( neka prosječna do 100 kićenica), ako ne radimo zajedno podijelimo zaduženja. U svakom slučaju trudimo se da završimo sve čak i prije dogovorenog roka.

Koja vam je najdraža narudžba koju ste do sada napravili? Zašto?

Pa teško je izdvojiti najdražu narudžbu, jer svaka narudžba je priča za sebe i svaka je posebna na neki drugi način. Mogu reći da su nam te prve narudžbe na početku bile jako drage, možda zbog ukazanog povjerenja, a možda i zbog te neke želje za dokazivanjem svega što znamo i možemo. I danas za svaku narudžbu imamo veliku odgovornost baš zato što pored svih tih ponuda i stranica neko odabere baš nas. Dakle svaka narudžba je priča za sebe i normalno je da neko po ličnom ukusu favorizuje neku da li zbog boje ili modela, ali najdraža nama koji ih izrađujemo mislim da ne postoji.

Kada kažete hobi to podrazumijeva nešto što vi volite i radite prvenstveno zato što vama pričinjava zadovoljstvo, a zatim vam donosi i neku materijalnu korist koja je uvijek u drugom planu… U svakom poslu pa tako i u ovom, naiđe se na različite situacije, npr. desi se da djevojke otkažu narudžbu iz poznatog ili nepoznatog razloga, a mi kupile materijal i već uveliko radimo, ili eventualno da se ne javi ili ne pojavi pri preuzimanju, i sl. U svakom slučaju ne treba odustajati, sve će to naći svoj put. Mi konkretno nismo imale većih poteškoća. Desi se da jedna djevojka odustane od narudžbe, a u međuvremenu se javi druga djevojka koja želi baš tu kombinaciju. Zato kažem ne treba odustajati, sve dođe na svoje.

 

Vaš posao radite sa ljubavlju, a vaše djelo/ proizvod na kraju i završi na mjestu zbog ljubavi. Kako vi gledate na to?

To je upravo ono što nas ispunjava i pokreće. Kao što sam već rekla mi sebe na neki način ugrađujemo u ljubav, u taj najvažniji dan dvoje mladih ljudi upravo kroz dekoracije koje radimo. Ljubav prema ovom hobiju je zapravo naš način na koji veličamo ljubav.

 

Facebook: Unikatne dekoracije za vjenčanje

Instagramdekoracije_zejna.velida

Možete se javiti i privatno Velidi Skopljak ili Zejni Husić-Mujić.

Dekoracije su dostupne i van Zenice.

Zadovoljstvo nam je što smo u mogućnosti ispuniti želje naših mladenki bez obzira na to gdje se one nalazile.

I na kraju, na vama ostaje samo da kažete DA!

Naslovna fotografija preuzeta sa www.ljubav.info

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist