Elektro nota predstavlja: Techlalov!


Elektro nota emisija je koja se razvila sa željom da podrži elektro scenu, a srećom radiyoaktivni talasi pružaju eter za isto. U ovoj emisiji govorimo o afirmisanim i neafirmisanim DJ-evima i producentima, koji će imati priliku da surađuju, upoznaju se i uče jedni od drugih, a sve u cilju stvaranja što ljepših nota. Imate priliku slušati setove od dva sata u svakoj emisiji.
____________________________________________________________________
Emisiju Elektro nota slušajte petkom od 21:00 do 23:00 sata na 88,5 fm na RadiYo Active-u. Elektro nota 2019. godinu počinje setom još jednog Zeničanina, Kerima Telalovića, poznatiji pod scenskim imenom Techlalov.

Kerim Telalović DJ-ingom se počeo baviti prije dvije godine, a do tada se više bavio produkcijom muzike, što je zahtijevalo više vremena i odricanja od bavljanja DJ-ingom, kako ističe Kerim. Ono što ga inspiriše u elektronskoj muzici je pozitivna energija koja se dolazi sa dance floora, a to ga inspiriše da sa svakim novim nastupom pušta sve bolje i bolje setove. Kerim je do sada najviše nastupao u Zenici, za čiju publiku navodi kako su odlični i znaju prepoznati kvalitet. Pored Zenice, izdvaja publiku i nastupe u Sarajevu, Žepču i Mostaru.

Po tvom mišljenju kakva je elektro scena u BiH?

  • Po mom mišljenju elektro scena u BiH je u blagom usponu i svakim danom ide prema vrhu. Elektro muzika na naše prostore dolazi kroz neke druge muzičke pravce i sve više osvaja pažnju slušalaca. Mislim da ide u pravom smjeru i da ima jednu lijepu budućnost.

Kako unaprijediti elektronsku scenu u našoj državi?

  • Prije svega uz pomoć sredstava javnog informisanja, televizije, radija i društvenih mreža. Isto tako, organizovanjem festivala širom naše zemlje. Naša zemlja ima mnogo lijepih lokacija gdje se mogu organizovati dobri festivali. Uz mnogo truda, rada i strpljenja mislim da se to može dovesti na jedan zavidan nivo.

Koji žanr najčešće puštaš? Kakav utisak želiš ostaviti na svoje slušaoce i po čemu bi htio da te publika pamti?

  • U suštini puštam sve vrste muzike u zavisnosti od mjesta i prilike.  Najviše puštam tech house koji mi je ujedno i najdraži i u kojem se osjećam slobodno.
  • Želio bih da me publika pamti prije svega kao jednog kvalitetnog dj-a koji zna da podigne amtosferu i napravi show. Pored toga, bilo bi lijepo da me pamte kao veselog dj-a koji voli da zapleše i koji nije jedan od onih koji dođe da odradi svoj posao i izađe odmah nakon svog seta. 

Šta je po tebi najvažnije kod puštanja jednog seta?

  • Po meni najvažnija stavka kod jednog kvalietnog seta je pažiljvo programiran set. Da se trake redaju po svom intenzitetu, po energiji koju one posjeduju. Da to ne bude nasumično redanje traka nego da postepeno akumilira energiju do njenog vrhunca.  

Savjet za sve one koji žele da se bave DJ – ingom?

  • Moj savjet budućim dj-evima je da hrabro i odlučno koračaju na tom svom putu i da ne posustaju lako zbog nekih loših komentara. To je proces koji se jednostavno mora proći  ako želite da istrajete u svom poslu.

Kerimov set imate priliku slušati u petak, 11.01.2019. godine od 21:00 do 23:00 sata na 88,5 fm ili putem ovog portala, klik na link. 🙂

Želite da i Vaš set zavrtimo na radiyoaktivnim talasima? Javite se na e-mail: emisija.pozitiva@gmail.com

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist