Elektro nota predstavlja: RA1N!


Elektro nota emisija je koja se razvila iz moje želje da podržim elektro scenu, a srećom radiyoaktivni talasi pružaju eter za ovakvo nešto. U ovoj emisiji govorimo o afirmisanim i neafirmisanim DJ-evima i producentima, koji će imati priliku da surađuju, upoznaju se i uče jedni od drugih, a sve u cilju stvaranja što ljepših nota. Imaćete priliku slušati setove od dva sata u svakoj emisiji.

Emisiju Elektro nota slušajte svakog petka od 21:00 do 23:00 sata na 88,5 fm na RadiYo Active-u.

U petak, 14.12.2018. godine, imate priliku čuti Zeničanina Benjamina Bajramovića scenskog imena RA1N.

U nastavku pročitajte kako je RA1N od sviranja rock muzike, zatim puštanja muzike na afteru dočekao momenat da vrti svoje setove širom BiH, ali i van BiH. Pored toga, svoj put u elektronskoj muzici krunisao je i nastupima na Lunar Festivalu u Zenici i La La Land festivalu u Hrvatskoj. Sve ovo dovodi i do momenta kada sa dugarima pokreće ELEVATION, koji su zaslužni što se Zenica u posljednjim mjesecima probudila po pitanju događaja ove vrste. 

Kao da gore navedeno nije dovoljno, RA1N će u skorije vrijeme početi i sa održavanjem radionica DJ-inga i produkcije gdje će mladi moći da savladaju osnove DJ tehnike i da se upoznaju sa opremom, da bi poslije toga mogli samostalno da nastave svoje muzičko odnosno DJ obrazovanje.

  • Po Vašem mišljenju kakva je elektro scena u BiH?

Scena elektronske muzike u BiH je u posljednje vrijeme u značajnom porastu. Svake sedmice ima nekoliko događaja, kako velikih, tako i manjih. Publika se uglavnom budi, a što je najbitnije i mlađa raja počinje da gaji ljubav prema elektronskoj muzici što mislim da je jako bitna stavka u održanju scene u budućnosti.

  • Kako unaprijediti elektronsku scenu u našoj državi?

Nekoliko je koraka potrebno da bi se održala scena, a samim tim i napredovala. Potrebno je privući mlađu publiku. Potrebno je da grad i država konačno shvate da su mladima potrebna mjesta za ples i uživanje, a da to ne bude tabu tema i na kraju je potrebno da se svi maksimalno uključe kroz svoju društvenu zajednicu i kroz omladinske pokrete i da zahtijevaju promjene.

Ono što ja lično radim za unapređenje naše scene je što pokrećem radionicu DJ-inga i produkcije gdje će mladi moći da savladaju osnove DJ tehnike i da se upoznaju sa opremom, da bi poslije toga mogli samostalno da nastave svoje muzičko odnosno DJ obrazovanje.

Također učestvujem u projektu Elevation i Lunar clubnights kao rezident DJ gdje održavamo evente već nekoliko mjeseci, što se pokazala kao veoma uspješna priča u našem gradu. U sklopu tog projekta nam 22.12.2018. godine dolaze i prvi strani DJ-evi, a to su naše komšije iz Srbije Sugar Lobby i Nemanja Godjevac, također jako uspješni DJ-evi u regiji.

  • Šta Vas inspiriše i vodi kroz svijet elektro muzike?

Ono što me u posljednje vrijeme najviše inspiriše su naši eventi u Libertasu, gdje sam kao rezident ugostio mnogo imena sa BiH scene i s njima stvorio nezaboravne trenutke, a sudeći po odzivu publike i njima se jako dopada ta priča i svakodnevno dobijam poruke podrške što mi jako prija i tjera me da nastavim još jače i ozbiljnije.

Benjamin najčešće pušta melodični techno, progressive i deep zavisno od situacije, momenta odnosno osjećaja u tim trenutcima. Do sada je nastupao u mnogo klubova, te nekokoliko festivala od kojih izdvaja Lunar festival u Zenici, La La Land festival u Hrvatskoj, zatim nastupe u klubu Trezor i Silver and Smoke u Sarajevu, Jazz i Libertas u Zenici, Bunt u Tuzli.

  • Kakav utisak želite ostaviti na svoje slušaoce i kako biste voljeli da Vas publika vidi i pamti?

Utisak koji se trudim da napravim u svojim setovima je osjećanje ljubavi, sreće, nadrealnih momenata za sve prisutne i naravno beskrajnog plesa.

  • Šta je po Vama najvažnije kod puštanja jednog seta?

Po meni je najvažnije da set ima neku priču, početak, sredinu i kraj i jako često forsiram takav stil puštanja.

U petak, 14.12.2018. godine od 21:00 do 23:00 sata slušamo Elektro notu sa RA1N-om.

U prvoj emisiji koja se emitirala 07.12.2018. godine predstavila sam Zeničanku Aidu Sivac scenskog imena Acid Avisa ili 41D4. Klikni OVDJE i pročitaj razgovor. 🙂 

Želite da i Vaš set zavrtimo na radiyoaktivnim talasima? Javite se na e-mail: emisija.pozitiva@gmail.com


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist