Da li znate Suanu Bašić?


U našem gradu živi jedna jako vrijedna sportistkinja koja trenira košarku. Njeno ime je Suana. Da li je znate? “Ja sam Suana Bašić, imam 14 godina i pohađam Osnovnu školu “Skender Kulenović”. Treniram košarku već 7 godina i uspješna sam u tome.”– rekla nam je Suana za časopis “Smišljam”.

Suana nam je također rekla da joj je najteže palo da se odrekne nekih stvari da bi došla do  uspjeha pa možda i do neke svoje košarkaške karijere. Pitali smo je da li je ikad u toku svoje karijere bila na granici da odustane i što je to što je vratilo na teren? Suana kaže da nikad nije odustala jer i kad je najteže ne treba odustajati nego samo biti još više ustrajniji i uporniji u svom cilju. Pored toga što ide u školu i trenira, Suana kaže da se uvijek nađe vremena za  prijatelje i izlaske.

Suanina najveća iskustva, kako ona kaže, jesu svi njeni uspjesi koje je postigla sa svojom ekipom. Spominje još i osvojeno treće mjesto na državnom prvenstvu ove i prošle godine. Njen najveći uspjeh je okupljanje U16 reprezentacije BiH , a najveća želja je da zaigra za svoju domovinu i da brani njene boje. Kaže da joj je najvažnija podrška koju ima, a to je naravno od njenih roditelja jer su oni bili uz nju od njenog prvog treninga i proživljavali svaku utakmicu zajendo sa njom. Kao i svaki talenat i ovaj se morao prepoznati. Suanin talenat su prepoznali njeni treneri Jasmin Efendić i Enver Jahić kojima je ona naravno zahvalna i bez kojih ne bi znala ništa o košarci.

“Preporučila bih svim mladim osobama da ne ljenčare u kući i da se krenu baviti nekim sportom.”– za kraj je poručila Suana.

Tekst: Lamija Hrustić, časopis “Smišljam” 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist