Peto izdanje časopisa SMIŠLJAM je smišljeno


Časopis “SMIŠLJAM” nastao je u okviru Multimedijalne ljetne škole Udruženja “Naša djeca” Zenica i njegov cilj je pružiti priliku djeci i mladima da iskažu svoje talente ili aktivizam. Već godinu dana, djeca – članovi i članice Dječijeg parlamenta, u potpunosti rade na osmišljavanju i kreiranju ovog časopisa. Dakle, naši parlamentarci sami biraju teme, pišu tekstove, pronalaze sagovornike, dok naš dizajner Elmin sve to pretvori u jednu unikatnu cjelinu. A svaki tekst, svaka priča, svaki grafički dizajn ima veću vrijednost, jer je na njemu radilo dijete.

 

Prošlog vikenda, upriličeno je obilježavanje Dana djeteta na kojem su naša djeca sa vama podijelila djelo njihovih ruku i pružila ih u vaše. Ukoliko niste uspjeli doći do svog primjerka, peto izdanje časopisa sa djecu i mlade “Smišljam”, možete čitati klikom na link, te se uvjerite da djeca itekako imaju šta reći, te mogu i znaju pisati o tome. Niste znali da djeca iz Zenice već dvije godine odlaze na interkultururalnu razmjenu u Švicarsku? Niste imali priliku čuti ništa o tome koliko im je to isto putovanje od 15 dana promijenilo razmišljanje, te koliko emocija budi u njima? Ovo izdanje je onda savršena prilika da se upoznate sa tematikom.

Prošlomjesečno izdanje časopisa čitajte na linku, a u njemu možete pronaći prve utiske novih članova o radionicama Dječijeg parlamenta, mišljenja naših sugrađana o tome da li  su djeca sa posebnim potrebama dovoljno uključena u našem gradu, te autorske price naših članova/članica.

Sve vaše prijedloge za teme, sugestije i pitanja, možete slati na mail adresu redakcija-smisljam@hotmail.com.

Pratite naš rad na web stranici www.activezenica.org, te na facebook stranicama radija “Active” i Udruženja “Naša djeca” Zenica.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist