Klub čitatelja vam preporučuje knjigu “Bog malih stvari”


 

Klub čitatelja je rubrika u kojoj vam prenosimo koju vam knjigu za čitanje preporučuju uposlenici Gradske biblioteke Zenica. Dragana Mlikota, uposlenica biblioteke, preporučuje vam da na policama Gradske biblioteke potražite knjigu “Bog malih stvari” koju je napisala Arundati Roj. U nastavku teksta slijedi kratak sadržaj knjige.

Ovaj roman je priča o bratu i sestri blizancima, o njihovim čistim, dječijim nestašlucima i njihovim malim srcima. Njihovi nevini životi su regulisani zakonima koji određuju ko treba da bude voljen i kako… I koliko… Od trenutka kada im u posjetu dođe Sofi Mol, rođaka iz Engleske, brat i sestra počinju da shvataju da stvari mogu da se promijene u jednom danu. Da životi mogu da dobiju nove, ružne oblike, čak i da se prekinu zauvijek.

Ovo je roman usidren u moru patnje, ali istovremeno beskrajno duhovit i čaroban. Autorka na senzacionalan način, natopljen bojama, mirisima i svjetlošću, otkriva gole kosti čovječanstva, uspješno ljušteći slojeve tradicije, kaste, religije, viđene očima dvoje djece na njihovom putu kroz svijet malih stvari. Ovo je pametna knjiga, ali ono što je čini izuzetnom jeste da je i lijepa i lukava istovremeno. Ovo je jedna od najljepših knjiga o ljubavi i gubitku.

Knjiga je zaista o malim stvarima. I stvarno velikim stvarima. Ljubav. Ludilo. Nada. Beskonačna radost. Smrt. Bog malih stvari je mnogo toga, ali jedno definitvno nije – štivo za nestrpljive. Ova priča zahtijeva od čitaoca punu pažnju i učešće. Knjiga koja ima sopstveni jezik, muzikalan i pristupačan.

Radioaktivna ekipa se nada se da će svaka vaša minuta provedena čitajući ovu knjigu biti ispunjena intrigom, srećom te svim drugim emocijama koje će ostaviti snažan utisak na vas.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist