BALET FEST SARAJEVO 19. – 26. 9. 2018.


Izložba “Veliki format” bit će posvećena umjetnici, balerini i pedagogu Ubavki Milanković-Janjić, 19. septembra.

Direktorica Festivala Edina Papo i v.d. direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Izudin Bajrović ukazali se na važnost umjetnosti baleta, kao i Festivala koji je postao kulturna manifestacija ne samo u BiH, nego i regiji, Evropi i svijetu.

Više od 150 eminentnih umjetnika iz regije, Evrope i svijeta će biti gosti BFS-a, Sarajeva i BiH, a predstavit će vrhunska umjetnička djela.

U Bošnjačkom institutu će 20. septembra biti organizirana jednodnevna naučno-istraživačka konferencija BFS-a o najizvođenijoj baletnoj klasici “Labuđe jezero”.

Ljubitelji baleta imaju priliku da uživaju u dvije predstave koje će biti upriličene 24. i 25. septembra, a radi se o Mađarskim Balett Pecsima koji će izvesti predstavu “Carmen”, a članovi Bitef dance Companny iz Srbije će izvesti predstavu “Macbet”.

Festival će 26. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo biti zatvoren Gala Balet Festom, sa teatrima i umjetnicima iz BiH, Maribora, Ljubljane, Splita, Skoplja, Rusije, i to je ono što, kako je rečeno, svaki teatar, svaka belatna sredina toplo pozdravlja.

Izvori BFS i Klix.ba
Slika preuzeta sa BFS.

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist