Prva Pyramid trail utrka u Visokom!


Prva Pyramid trail utrka, koja će se održati u sklopu MMS festivala, uskoro će biti predstavljena svim ljubiteljima prirode, sporta i druženja.

 

Trka Pyramid trail prilagođena je svim uzrastima i namijenjena svim zainteresovanim takmičarima koji žele da osjete čari trail trčanja. Da ne bi bilo zabune, trail predstavlja kombinaciju trčanja i hodanja tako da su dobrodošli i oni koji namjeravaju aktivno trčati ali i oni koji se odluče na opciju šetnje stazom. Glavni cilj ove trke koja se prvi puta organizuje u Visokom je promocija trail trčanja i popularizacija ove vrste sporta.

Ukupna dužina Pyramid trail staze iznosi 11 km. Kao podloga smjenjuju se makadamski putevi, travnate livade, zemljane staze te, u maloj mjeri i asfaltna cesta. Početak staze je u Arheološko-turističkom parku Ravne 2, odakle se staza penje u sela Dubrave i Srhinje, te dalje preko livada i šuma dolazi do Banjaruše i Krtnice. Nakon toga slijedi spust do hotela Pyramid Lodge gdje je učesnicima obezbijeđena okrepa u vidu hrane i pića. Okrepna stanica nalazi se na 7 km staze. Staza dalje asfaltnim putem vodi do Banjaruše, odakle slijedi spust makadamskim putem kroz šumovite predjele do sela Dubrave i dalje u Arheološko-turistički park Ravne 2 gdje je cilj trke.

Ukupna nadmorska visina koju je potrebno savladati iznosi 523 m, a svi zainteresovani prijave mogu poslati do 30. augusta na zvaničnoj stranici MMS festivala http://mms.bh-x.com/.

Podsjećamo, utrka će biti održana 2. septembra 2018. godine, u 10:00h, te je planirano da traje 3h. Poslije utrke bit će priređeno i druženje, gdje će prisutni moći uživati u izvedbama Magic Fingers-a i dobrom društvu!


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist