Djeca (pre)poručuju


U srijedu, 20. 06. 2018 godine, Udruženje za brigu i opšta prava djece “Naša djeca” Zenica će sa predstavnicima Dječijeg parlamenta ,koji djeluje u sklopu Udruženja, organizovati panel diskusiju pod nazivom “Djeca (pre)poručuju”, u Muzeju grada Zenice s početkom u 11h.

Kroz panel diskusiju predstavit će se dječije preporuke iz oblasti siromaštva, predškolskog odgoja i obrazovanja, zdravstva, te inkluzije djece sa teškoćama u razvoju. Ovom aktivnošću djeca će skrenuti pažnju i dati pregled stanja u ovim oblastima, te iznijeti preporuke kojima bi se vidljivo poboljšao položaj djece.

Panel diskusija realizira se u okviru projekta “Young with a voice”, koji Udruženje provodi u suradnji sa „Otvorenim klubom“ iz Niša (koji su nosioci/aplikanti na projektu) i sa ostalim mrežama i predstavnicima organizacija: BKTF Albanija, Children First Crna Gora i KOMF Kosovo, a u ime ChildPact regionalne koalicije za zaštitu djece.

Pored panel diskusije, biće upriličena i promocija nove redizajnirane web stranice (www.activezenica.org).
Svi prisutni će imati priliku postaviti pitanja i uključiti se u diskusiju, te ovim putem pozivamo djecu grada Zenice, donosioce odluka, kao i predstavnike javnih ustanova i nevladinih organizacija da se pridruže u diskusiji o temama koje su od velike važnosti za djecu.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist